Ecevit iyi bir başkan mıydı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence artık yaşlıların siyasetten çekilmesi gerekiyor. Benim düşüncem bu gençleri yakalayamıyorlar. Bilmem sizin düşünceniz nedir veya genç misinizdir?

Benim fikrim yaşlı ile genç olanı harmanlamaktan yanadır.
Ama dediğiniz gibi şu an gençler çok fazla dahil olamıyorlar. Sadece genç olunca, cumhuriyet belleği unutulur. Sadece yaşlı olursa günümüzden biraz kopukluk yaşarız. Ortası çok iyi olacaktır.
Fakat bizim ülkemizde hep aynı isimleri görüyoruz. Sanki 80 milyon içerisinde başka insan yokmuş gibi.
Süper Lig'i her zaman buna örnek gösteririm. Takımlar hep aynı teknik hocaları işe alıyorlar. Yav adam geçen sezon küme düşürmüş takımı, başka isim yok mu? Başarılı olsa küme düşmezdi. Fikirden çok isimciyiz. Bu da kurumsal bir ülke olmamızı engelliyor.
 
Ecevit diğer ülkelere gidince el pençe dururken
Ecevit mütevazi ve saygılı bir adamdı ve her saygılı adam karşısında bir insan varken nasıl olması gerekiyorsa o da öyle duruyordu. Ben de karşımda bir insan varken efendi bir şekilde duruyorum, bu beni korkak değil aksine efendi ve saygılı kılar. Korkak dediğin Ecevit'in muazzam bir sözü var, “Biz milliyetçiliği; sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına yazmışız. Biz milliyetçiliği Batı Anadolu’nun haşhaş tarlasına yazmışız.”. Bunları iyice araştır ardından tekrar gel, öyle facebook'taki dayılardan duyduğun laflarla gelip adamı kötüleme.
 
Ecevit mütevazi ve saygılı bir adamdı ve her saygılı adam karşısında bir insan varken nasıl olması gerekiyorsa o da öyle duruyordu. Ben de karşımda bir insan varken efendi bir şekilde duruyorum, bu beni korkak değil aksine efendi ve saygılı kılar. Korkak dediğin Ecevit'in muazzam bir sözü var, “biz milliyetçiliği; sokak duvarlarına değil, Kıbrıs'ın topraklarına, Ege'nin deniz yataklarına yazmışız. Biz milliyetçiliği batı Anadolu'nun haşhaş tarlasına yazmışız.”. Bunları iyice araştır ardından tekrar gel, öyle Facebook'taki dayılardan duyduğun laflarla gelip adamı kötüleme.

Ecevit mütevazı ve saygılı birisi olsa idi, bir kadını sırf başörtüsü taktığı için "bu kadına haddini bildiriniz" diye hedef göstermezdi. Kusura bakma ama bu yazdıklarına ancak sağır sultan inanır. Belki bazıları bunları yer ama tarihi kimse silemez. Ecevit büyük bir lider olsaydı, meclisteki o kadını korurdu.

Kişi kendinden bilirmiş. Ben Facebook'tan değil tarihin tozlu sayfalarından konuşuyorum. Devlet adabını da çok iyi bilirim. Ecevit iktidarken siyasal olarak güçsüzdük. Nedeni bu.
Bu tutumların hepsi bir anlam ifade ederler. Senin yazdığın kadar sığ değil.
Bir kadına gürlediği gibi diğer ülke liderlerine de gürleseydi keşke :)
 

Dosya Ekleri

  • images-1.jpeg
    images-1.jpeg
    39,3 KB · Görüntüleme: 94
Sanırım dediğiniz doğru burada cevabını bulmak zor. Eceviti soruyorum adam Erdoğanı övüyor. Erdoğan'ın icraatleri ne fabrika satmak yolsuzluk din tüccarlığı akraba kayırma halkın sorunlarını görmezden gelmek.
 
Sanırım dediğiniz doğru burada cevabını bulmak zor. Eceviti soruyorum adam Erdoğanı övüyor. Erdoğan'ın icraatleri ne fabrika satmak yolsuzluk din tüccarlığı akraba kayırma halkın sorunlarını görmezden gelmek.
Rte mi ecevit mi?

Bana diyorsan. Bu soruya istinaden cevap yazdım ben.
Ayrıca hayır dedim. Neden hayır olduğunu da açıkladım.
 
Sanırım dediğiniz doğru burada cevabını bulmak zor. Eceviti soruyorum adam erdoğanı övüyor. Erdoğan'ın icraatleri ne fabrika satmak yolsuzluk din tüccarlığı akraba kayırma halkın sorunlarını görmezden gelmek.

Konuyu açma sebebiniz belli oldu. 2 mesajla bunları kim yazar diye düşünüyordum.
Kendi ana hesabınızla yazın aklımızda soru işareti kalmasın.
 
Tarihin tozlu sayfaları ne zamandan beri taraflı YouTube videoları oluyor? O dönem mecliste yasak olmasına rağmen başörtü ile meclise girmeye çalışılmasına o tepki veriliyor. Eleştireceğin şey meclis kuralları olsun, Ecevit değil. Ek olarak, Clinton olayı da tamamen saçmalıktan ibaret. Sorgulamadan inandığın kişiler tarafından böyle düşünülmen isteniyor ve öyle düşünüyorsun. @BattalGazininTorunuVanku
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı