Eczacılıktan bilgisayar mühendisliğine yapılmalı mı? Nasıl yapılır?

TLoTEvil

Centipat
Katılım
28 Ağustos 2021
Mesajlar
870
Makaleler
1
Çözümler
7
Eczacılık fakültesi 3. sınıfım, tamamen garanti para olarak seçtim ve hala ilgimi çekmiyor, eğlenmiyorum, çalışmıyorum ve bıkkınlık-sinir yapıyor. Dolayısıyla ortalamam 2.97, 3.5'tan adım adım düşüyor. Merkezi yatay geçiş puanı ile başka bölüme (PC mühendisliği) geçilmeli mi? Yoksa zaten 3. ve 4. sınıftan sonra ders olayı kalmıyor deyip zorlayarak da olsa bitirilmeli mi? Geçilmesini mantıklı buluyorsanız bölümler arası nasıl geçilebilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kız arkadaşım eczacılık son sınıf 7-8 bin başlangıç maaşıyla işverenler var. ben ise yazılım mühendisiyim 3500 alıyorum. bilmem anlatabildim mi.
 
Kız arkadaşım eczacılık son sınıf 7-8 bin başlangıç maaşıyla işverenler var. ben ise yazılım mühendisiyim 3500 alıyorum. bilmem anlatabildim mi.
Bugün bir sınava girdim ve çıkarken ilk dediğim, dersleri tamamen 2 3 kez izlememe (online işlendi) rağmen bir tanesinin bile videolardan çıkmamasıyla ilgiliydi. Sırf dediklerinden dolayı seçmiştim ben de.
 
Son düzenleme:
Bilgisayar mühendisliği mi kaldı? Eczacılık gibi bir diploma almana az kalmış çalış bitir. Diplomanla eczane çalıştır ya da kirala sana kalmış. En azından sabit gelirin olur. Eczacılığı bitirdikten sonra ne okursan oku :)
Çok mantıklı, diplomanı kiraya versen sabit gelir artı sevdiğin işi yapma rahatlığı. Sık dişini bitir kurtul.
 
37157 sıralama yaptım. 438.780 küsür puandı. 2020 taban puanlar yazanlarla eşleşiyor (2019'da tercih yapmıştım ama)

Bugün bir sınava girdim ve çıkarken ilk dediğim, dersleri tamamen 2 3 kez izlememe (online işlendi) rağmen bir tanesinin bile videolardan çıkmamasıyla ilgiliydi.
az çok dersleri ve konuları biliyorum. karma karışık bileşenler var. sen biraz hevesini kaybetmişsin gibi ama başladığın işi bitirmeni tavsiye ederim. ilaç sektörü bir bilgisayar mühendisinden daha kıymetli olacak. geceleri kalkıp çalışmıyorsan 6 senede bitirmeyi aklından çıkarabilirsin :) her bölüm zor ama şunu unutma birine mesleğini okuduğun bölümü söylerken gurur duyacak bir meslek seç. artık bilgisayar mühendisliğinin hiçbir havası statüsü kalmadı. ama eczacıysan ohoo süper derler.
 
438,78123
Puanım.
37157 de sıralamam gözüküyor. @Bitirici

Özellikle onu yapamazsın diye derslerde bahsediliyor ama bilmiyorum.

Açıkası biraz geç kalmışsın. Bu sene tercih vermiş biri olarak söylüyorum bilgisayar mühendisliği şu an en çok rağbet gören bölüm eczacılık iüde bile 38kya geldi. Bence geç. Hele puanın YTÜ, itüye falan tutsaydı saniye bekleme derdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı