Eczane reçeteli antidepresanı vermiyor

Katılım
9 Kasım 2021
Mesajlar
1.793
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Market Personeli
Nasihat değil hizmet istiyoruz!
Anneme nöroloji bölümü tarafından 1 sene kaydı bozukluğu için 30mg bir antidepresan raporlanmış.
İlaç anneme çok iyi geldi titremeleri azaldı.

Nöroloji doktoru ilaç bittiğinde sağlık olcağına yazdırabileceğini söylemiş yazan doktor.
Annem sağlık ocağı aile hekiminize ilacı yazdırmış ilacı almak için annem eczaneye gitmiş eczacı anneme ilacı vermemiş sebep?
Sağlık ocağı doktoru tanı olarak baş ağrısı girdiği için veremiyormuş eczacı. Özel olarak almak zorunda kaldık. Durumu sağlık ocağına bildirdim 184'te aile sağlığı hekimine gidip sorun diyor eczacıya gittim niye ilaç vermiyorsunuz anneme diyerekten azını yaya yaya cevap vermeler saat 7 oldu çıkın gidin diyerekten üstü kapalı kovmalar durumu sağlık bakanlığına bildiriyorum eczacılar odasına bildirin diyor. Bir ilaça ulaşmak neden bu kadar zorlaştı neden eczacı saygısız, doktor tecrübesiz bir tanıyı doğru reçetelendiremiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlaç raporunun süresi varsa aile hekimi yazabiliyor galiba, rapor bittiyse asıl branştan raporun yenilenmesi gerekiyor. 1 yıllık rapor çıktıysa ve 1 yılınız bittiyse gidip raporu yeniletmeniz lazım.
 
Psikiyatrik sorunlar ilgili ilaçların faydalı olduğu ile ilgili ciddi şüphelerim var, faydası olduğunu söyleyenler zaman zaman oluyor fakat genel olarak "evet budur" diyebilen yok. zararları ise akıl almaz boyutta dahi olabilir. insan fizyolojisi hakkında tıp alanının bilgisi bile ciddi derecede s ınırlı iken psikiyatri alanında çok çok az. hal böyle olmasına rağmen futursuzca depresyonda dahi psikoz ilaçları verilebiliyor. sistemi icad eden kapitalist sistem. sisteme hizmet eden doktorlar allah kurtarsın ne diyeyim.
 

Geri
Yukarı