Edebiyat konuşma sınavı için öneri

485936

Hectopat
Nasıl olacak hiç bilmiyorum anlatır mısınız benim anladığım hocalar herhangi bir konu veriyor kişiye özel sonra hazırlanıp 2 dakika boyunca bu konuyu anlatmamızı mı istiyor? Ve galiba takılma e-a gibi takılmalar olursa puan kırıyormuş. Benim de diksiyonum kötü ara sıra kelimeler birbirine girebiliyor mesela numaramı söylerken 1533 "Biz beşsüz ossuz üsş" diye çıkabiliyor ne yapmalıyım?

Hocam bana nezaket konusu geldi 30 saniye konuştum 57 verdi diğerlerine teknoloji sağlık adalet gibi şeyler geldi konular o şekilde bizde.
Bana onlardan birisi gelse 5dk konuşurumda nezakette 2dk konuşacak bir şey yok.

İnternetten bedava e-kitap indirip çalışma yapın. Konuşma sınavında ise size verilen konuyu deftere yazıp hocaya zorlanmadan okumanız gerekiyor.

Yapabilecek hiçbir şey yok, özgüvenini toplayıp kendini hazırlayıp verilen konu hakkında konuşman lazım.

Kitap oku reis düzelir.
Valla arada okuyorum hocam 1 ayda 1 kitap bitirdim yeni kitaba başladım ama içimden okuyorum. Aslında düzgün metin okurken çok az takılıyorum ama bazen çok takıldığım oluyor konuşurken de bu sıklıkla yaşanıyor dilim sürtüşüyor bazı kelimeleri söylerken utandığım oluyor.

İçinizden okumayın. Fısıldayarak okuyun toplumun içinde iseniz dudaklarınızı kıpırdatın sadece fısıldamayın.

İçinden değil dışından oku. Örnek 30 sayfaysa 15 içten 15 dıştan oku o şekilde yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…