Merhaba, daha oncesinde bahsettigim gibi ben Cin veya Japonca tarzinda dillerin ana olarak okunmasindansa hobi olarak ogrenilmesini dogru buluyorum cunku 18 yasinda ortalama bir bireyin zaten İngilizce icin cok büyük eksikleri olacak, muhtemelen dogru duzgun ceviri yapamaz. Bu bolumde İngilizceden cok Cince ogretilecek ve sahsen ben boyle bir durumda ingilizce bilgime guvenemezdim. Cin piyasasinda isler nasildir bilmiyorum ama emin ol buyuk bir rekabet olacagi kesin, yani kendini cok iyi gelistirmen lazim cunku genellikle ozel sektor veya serbest calisacaksin. Oncesinde tercumanlik hedefleyen biri olarak suan iyi ki ogretmenlik secmisim diyorum, cunku bizzat bolum hocalarimizdan tercumanligin ilerleyen donemlerde is hacminin daha da kuculecegini duyuyoruz teknoloji yuzunden ve muhtemelen bu bolumden mezun olunca yapacagin sey tercumanlik olur. Alaninda uzman birisi belki cok etkilenmez ama yeni yeni bu ise atilan insanlar sikinti cekecektir. Suan tercumanlik okuyan arkadaslarim da ogretmenlige kayiyor.
Karar senin kararin, yapamam edemem diye bir sey yok zamanla her turlu gelisirsin. Tercih yapmak zor bir surec ama sana tavsiyem gercekci dusunmen, suan gercekci dusunmuyorsun demiyorum bu arada. Sadece daha genis capta dusun, halen daha bu bolumu istiyor ve yapacagina inaniyorsan kesinlikle sec, ileride cok iyi yerlere gelebilirsin.