Edebiyat okunur mu?

Fearain

Hectopat
Yer
Wall Maria
Daha fazla  
Hedefim Çince öğrenip şirketlerde, kurumlarda çalışmak olsaydı bunu sağlam eğitim almadan yapamazdım. Dünyanın en zor dilinden bahsediyoruz ve uluslararası mecrada bu dili bilen kişi sayısı kısıtlı, bu bile bize bir ipucu veriyor zaten. Adamlar bu dilin bölümünü okuyup son sene de Çin'e gönderiliyor yine öğrenemiyorlar. İster 10 yıl çalış ama sen tek Udemy ile bunu halledeceğini düşünüyorsan denemek bedava.

Hocam selamlar konu biraz eski fakat yardımına ihtiyacım var bundan önce Japon dili ve edebiyatı hakkında konuşmuştuk sizinle. Sonuçlar 1 hafta içerisinde açıklanacak ben 2 bölüm arasında kaldım. Japon ve Çin dili edebiyatı. İstanbul'da yaşıyorum ders çalışmayı çok seven birisi değilim Japonca'ya da ilgim var fakat maddi durumlar Ankara'ya gitmemi engelleyecek gibi görünüyor. Çin dili ve edebiyatı okusam başarabilir miyim sizce? Çin kültürüyle alakalı birçok şeye hakimim kung-fu özellikle 3 senedir uğraşıyorum aynı şekilde Japonca ile alakalı da birçok şey hakimim ders çalışmayı çok sevmeyen birisi Çin dilinde başarılı olabilir mi? Veya Japonca kadar ilgim olmaması beni soğutur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, daha oncesinde bahsettigim gibi ben Cin veya Japonca tarzinda dillerin ana olarak okunmasindansa hobi olarak ogrenilmesini dogru buluyorum cunku 18 yasinda ortalama bir bireyin zaten İngilizce icin cok büyük eksikleri olacak, muhtemelen dogru duzgun ceviri yapamaz. Bu bolumde İngilizceden cok Cince ogretilecek ve sahsen ben boyle bir durumda ingilizce bilgime guvenemezdim. Cin piyasasinda isler nasildir bilmiyorum ama emin ol buyuk bir rekabet olacagi kesin, yani kendini cok iyi gelistirmen lazim cunku genellikle ozel sektor veya serbest calisacaksin. Oncesinde tercumanlik hedefleyen biri olarak suan iyi ki ogretmenlik secmisim diyorum, cunku bizzat bolum hocalarimizdan tercumanligin ilerleyen donemlerde is hacminin daha da kuculecegini duyuyoruz teknoloji yuzunden ve muhtemelen bu bolumden mezun olunca yapacagin sey tercumanlik olur. Alaninda uzman birisi belki cok etkilenmez ama yeni yeni bu ise atilan insanlar sikinti cekecektir. Suan tercumanlik okuyan arkadaslarim da ogretmenlige kayiyor.

Karar senin kararin, yapamam edemem diye bir sey yok zamanla her turlu gelisirsin. Tercih yapmak zor bir surec ama sana tavsiyem gercekci dusunmen, suan gercekci dusunmuyorsun demiyorum bu arada. Sadece daha genis capta dusun, halen daha bu bolumu istiyor ve yapacagina inaniyorsan kesinlikle sec, ileride cok iyi yerlere gelebilirsin.

Merhaba, daha oncesinde bahsettigim gibi ben Cin veya Japonca tarzinda dillerin ana olarak okunmasindansa hobi olarak ogrenilmesini dogru buluyorum cunku 18 yasinda ortalama bir bireyin zaten İngilizce icin cok büyük eksikleri olacak, muhtemelen dogru duzgun ceviri yapamaz. Bu bolumde İngilizceden cok Cince ogretilecek ve sahsen ben boyle bir durumda ingilizce bilgime guvenemezdim. Cin piyasasinda isler nasildir bilmiyorum ama emin ol buyuk bir rekabet olacagi kesin, yani kendini cok iyi gelistirmen lazim cunku genellikle ozel sektor veya serbest calisacaksin. Oncesinde tercumanlik hedefleyen biri olarak suan iyi ki ogretmenlik secmisim diyorum, cunku bizzat bolum hocalarimizdan tercumanligin ilerleyen donemlerde is hacminin daha da kuculecegini duyuyoruz teknoloji yuzunden ve muhtemelen bu bolumden mezun olunca yapacagin sey tercumanlik olur. Alaninda uzman birisi belki cok etkilenmez ama yeni yeni bu ise atilan insanlar sikinti cekecektir. Suan tercumanlik okuyan arkadaslarim da ogretmenlige kayiyor.

Karar senin kararin, yapamam edemem diye bir sey yok zamanla her turlu gelisirsin. Tercih yapmak zor bir surec ama sana tavsiyem gercekci dusunmen, suan gercekci dusunmuyorsun demiyorum bu arada. Sadece daha genis capta dusun, halen daha bu bolumu istiyor ve yapacagina inaniyorsan kesinlikle sec, ileride cok iyi yerlere gelebilirsin.
Merhaba, İngilizce için zaten belli bir seviyeye çıkartıyor dil sınıfında okumak ki bu da konuşma dilinde olmasa bile kağıt üzerinde çeviri yapmamıza imkan sağlıyor. Öğretmenlik benim yapabileceğim bir meslek değil o yüzden hiç aklımda yok. Doğu kültürünü sevdiğim için iki dilde bana yakın geliyor zaten fakat Japonca'yı daha fazla istiyordum maddi imkanları çözemezsem mecburi olarak zaten Çince okuyacağım. Önemli olan bu dili bildikten sonra iş bulup bulamayacağım. Çinin Türkiye üzerinde giderek büyüyen ticaret hacmi ve buraya gelen yatırımcılardan dolayı keza Çincenin çok az mezun vermesi iş imkanı olarak Türkiye üzerinde en güçlü dil şu an sanırım. Teknolojinin gelişmesinin Çince gibi bir dili etkileyeceğini de pek düşünmüyorum ki daha yerlileri bile tam olarak Çinceyi bilmiyor :D Benim asıl sormak istediğim şeyi anlamamışsınız sanırım. Ben Japonca'yı severek ve kolayca öğrenebileceğimi düşünüyorum fakat Çince öyle değil. Mecburi olarak Çince seçme gibi bir durumum var sizce seneye erteleyip Japonca mı okuyayım yoksa Çince mi okuyayım?

Yani Cin kulturunu seviyorum ve bilgiliyim diyorsun, seviyorsan dilini ogrenmeyi de seversin cunku benzer seyler zaten kultur ve dil. Mezuna kal veya kalma diyemem dostum bunu en iyi sen bilirsin. Ama anladigima gore Cinceyi de az cok seviyorsun. Bu is olur diyorsan mezuna kalma. Japonya ile Japonca ile hayallerin varsa mezuna kal. İki turlu de cok calisman gerektigini belirteyim ama.

Yani Cin kulturunu seviyorum ve bilgiliyim diyorsun, seviyorsan dilini ogrenmeyi de seversin cunku benzer seyler zaten kultur ve dil. Mezuna kal veya kalma diyemem dostum bunu en iyi sen bilirsin. Ama anladigima gore Cinceyi de az cok seviyorsun. Bu is olur diyorsan mezuna kalma. Japonya ile Japonca ile hayallerin varsa mezuna kal. İki turlu de cok calisman gerektigini belirteyim ama.
Hocam merhabalar Japonca hazırlığın 2. dönemindeyim kalacağım büyük ihtimalle. Dediğiniz gibi çok çalışmak gerekiyomuş bu dil bölümleri bana uygun bölümler değilmiş onu anladım. 2 senelik Marmara veya Gedik Üniversitesinde Dış Ticarete geçmek istiyorum başlayabildiğim en erken yaşta iş hayatına atılıp bugünün şartlarıyla 70 80 bin TL kazanmak gibi bir düşüncem var fakat çıkmazdayım devam edip 6 senede bu bölümü okusam ne olur okumasam ne olur diye yardımcı olabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı