Edebiyat ortalaması kaç olursa sınıfta kalınır?

Doğru sınıfı geçer, ama içinde Edebiyatında olduğu bazı baraj dersleri geçemezse her sene geçene kadar sorumluluk sınavına girer.
Sadece dil anlatım ve lisede hangi ana bölüm dersi varsa sadece ikisi baraj derstir. Edebiyat baraj ders değildir, sorumluluk sınavına girilmesi gerekmez. En azından benim okuduğum yılda öyle idi.
 
Ders içi notların girildiğinde eğer o not 50 altında ise sanırım sonraki yıl sorumluluk sınavı olunuyor. Sorumlu geçti diye gösteriyordu hatta arkadaşımın karnesinde vakti zamanında.
 
Doğru, sınıfı geçer ama içinde edebiyatın da olduğu bazı baraj dersleri geçemezse her sene geçene kadar sorumluluk sınavına girer.
Edebiyattan başka sorumluluk dersi yok. Matematik, fizik, tarih vb. derslerden kalırsan sadece belge alamazsın. Genel ortalaman 50 üstüyse ve edebiyattan kalmadıysan hiçbir problem yok.
 
Not ortalaması 50'nin altındaki dersler zayıf oluyor dönem ortalaman 50'nin üstündeyse edebiyatında 50.01 se 3'den fazla zayıfın dahi olsa geçiyorsun edebiyat ortalamam 85'di dönem sonu ortalamam 71'di 4 zayıfım vardı geçtim sorumluluk sınavına falanda girmedim. Kısacası edebiyat baraj ders olduğu için 50'nin üstünde olması şart ondan sonra dönem ortalamanı 50'ye düşürecek kadar fazla zayıfın olsun yine de geçiyorsun ama dönem sonu ortalaman 50'nin altına düşmemeli ondan sonrasını bende bilmiyorum 😉🥱
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı