Edebiyat ve AYT matematikte nasıl ilerlenmeli?

Dreads

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu süreçten sonra mucize yaratamayız tabii ama sıfırda değilim, TYT'de 65-75 net yapıyorum ve şu an AYT'de toplam 20 net yapıyorum genelde, hedefim EA'da ilk 130k da olmak ve bence imkansızda değil. Bu süreçten itibaren olan 19 günde edebiyat ve AYT mat netlerimi nasıl arttırabilirim? AYT mat temelim neredeyse sıfır, AYT matta 1-5 net yapıyorum genelde, edebiyatta ise 10-13 net, bu süreçte kolayca net arttırabileceğim konular hangileri? AYT mat için önemli biliyorum ama fonksiyonlarım zayıf, ne önerirsiniz? Bu süreçten sonra olan AYT mat çalışmalarımda önce fonksiyonu mu yapmalıyım?

Fonksiyon bilginiz varsa lti üçlüsü iyi çalışlılırsa size 5-8 net getirebilir artı olarak diziler, kümeler ve 2.derece denklemler de olabilir edebiyat için çok bilmiyorum ama divan edebiyatı, cumhuriyet dönemi, edebi sanatlar ve şiir bilgisi bilmiyorsanız çalışmanız iyi olur en çok soru çıkanlar onlar.

Fonksiyon bilginiz varsa lti üçlüsü iyi çalışlılırsa size 5-8 net getirebilir artı olarak diziler, kümeler ve 2.derece denklemler de olabilir edebiyat için çok bilmiyorum ama divan edebiyatı, cumhuriyet dönemi, edebi sanatlar ve şiir bilgisi bilmiyorsanız çalışmanız iyi olur en çok soru çıkanlar onlar.

Fonksiyon bilgim maalesef kötü, sizce 2-3 gün bastırılsa çözülebilir mi bu durum?

Fonksiyon bilgim maalesef kötü, sizce 2-3 gün bastırılsa çözülebilir mi bu durum?

2-3 gün sağlam fonksiyon çalışır bir de sorusunu çözerseniz olabilir bu arada üçgen bilginiz ve denklemleriniz iyi ise trigonometri de ekleyebilirsiniz yine 3-4 çıkıyor her sene onun dışında pkbo konuları var onlardan da garanti çıkıyor bakabilirsiniz.

2-3 gün sağlam fonksiyon çalışır bir de sorusunu çözerseniz olabilir bu arada üçgen bilginiz ve denklemleriniz iyi ise trigonometri de ekleyebilirsiniz yine 3-4 çıkıyor her sene onun dışında pkbo konuları var onlardan da garanti çıkıyor bakabilirsiniz.

Anladım fonksiyon çalışmaya nasıl ve nereden başlayayım sizce? Ve trigonometri bilgim yok maalesef ve az önce dediğiniz iti hangi konular? İntegral, türev ama bir sonrakini anlayamadım, ayrıca Pkbo'ya da bakacağım teşekkürler ve normalde TYT matım iyi ama ilk 10 soruda zorlanıyorum, ne önerirsiniz?

Arkadaşlar bu süreçten sonra mucize yaratamayız tabii ama sıfırda değilim, TYT'de 65-75 net yapıyorum ve şu an AYT'de toplam 20 net yapıyorum genelde, hedefim EA'da ilk 130k da olmak ve bence imkansızda değil. Bu süreçten itibaren olan 19 günde edebiyat ve AYT mat netlerimi nasıl arttırabilirim? AYT mat temelim neredeyse sıfır, AYT matta 1-5 net yapıyorum genelde, edebiyatta ise 10-13 net, bu süreçte kolayca net arttırabileceğim konular hangileri? AYT mat için önemli biliyorum ama fonksiyonlarım zayıf, ne önerirsiniz? Bu süreçten sonra olan AYT mat çalışmalarımda önce fonksiyonu mu yapmalıyım?
AYT Matematik için en çok çıkan konulara yönelmen lazım. Nedir bunlar?
Fonksiyonlar
Trigonometri
Logaritma
Polinom
2.dereceden denklemler ve eşitsizlikler
Mantık
Kümeler
Limit
Türev
İntegral
Temel kavramlar
PKOB
Fakat bu konuların bazıları çok uzun sürede anlaşılabilecek konular. Özellikle Türev, İntegral ve Trigonometri için baya pratik lazım.

Öncelikle kolay gelsin, Bir arkadaşımdan örnek vericem, geçen sene 15 net civarı bir ayt mat neti ile 80 k yapmıştı eada, AYT matematik de Tyt konuları basit onları halletmenizi öneririm ve mesela binom açılımı 15 dk da halledilecek bir konu 1 soru çıkıyor diziler çok basit logaritma basit şuan az kaldığı için bence trigo türev integral ile kafanızı karıştırmayın tabi siz bilirsiniz Ayt edebiyat da hiç bilmiyorum sayısalcı olduğum için ama bi 20 25 civarı yapmanız iyi olacaktır.

Anladım fonksiyon çalışmaya nasıl ve nereden başlayayım sizce? Ve trigonometri bilgim yok maalesef ve az önce dediğiniz iti hangi konular? İntegral, türev ama bir sonrakini anlayamadım, ayrıca Pkbo'ya da bakacağım teşekkürler ve normalde TYT matım iyi ama ilk 10 soruda zorlanıyorum, ne önerirsiniz?

Lti limit türev integral hocam bir de logaritma onu unuttum çalışmanız iyi olur ilk 10 soruda zorlanmanız normal çünkü AYT de TYT sorularının zor halini soruyorlar o yüzden bol soru çözümü ve hocaların soru çözümlerini incelemenizi öneririm faydalı olur.

AYT matematik için en çok çıkan konulara yönelmen lazım. Nedir bunlar?
Fonksiyonlar.
Trigonometri.
Logaritma.
Polinom.
2.dereceden denklemler ve eşitsizlikler.
Mantık.
Kümeler.
Limit.
Türev.
İntegral.
Temel kavramlar.
Pkob.
Fakat bu konuların bazıları çok uzun sürede anlaşılabilecek konular. Özellikle türev, integral ve trigonometri için bayağı pratik lazım.

Merhaba, bunlardan hangileri diğerlerine göre daha basit ve fonksiyonum kötü, bu süreçte hangilerini daha kolay kavrarım?

Öncelikle kolay gelsin, bir arkadaşımdan örnek vereceğim, geçen sene 15 net civarı bir AYT mat neti ile 80 k yapmıştı EA'da, AYT matematik de TYT konuları basit onları halletmenizi öneririm ve mesela binom açılımı 15 dk da halledilecek bir konu 1 soru çıkıyor diziler çok basit logaritma basit şu an az kaldığı için bence trigo türev integral ile kafanızı karıştırmayın tabii siz bilirsiniz AYT edebiyat da hiç bilmiyorum sayısalcı olduğum için ama bir 20 25 civarı yapmanız iyi olacaktır.

Merhaba teşekkürler, 10-15 net yapmak matematikte gerçekten bana da yeter, binom ve diziler gibi hangi konuları önerirsiniz?

Lti limit türev integral hocam bir de logaritma onu unuttum çalışmanız iyi olur ilk 10 soruda zorlanmanız normal çünkü AYT de TYT sorularının zor halini soruyorlar o yüzden bol soru çözümü ve hocaların soru çözümlerini incelemenizi öneririm faydalı olur.

Fonksiyonum kötü o yüzden lti ve logaritma beni zorlamaz mı hocam? Ya da bu süreçte fonksiyonu baştan temel atıp bunları öğrenebilir miyim?

Merhaba, bunlardan hangileri diğerlerine göre daha basit ve fonksiyonum kötü, bu süreçte hangilerini daha kolay kavrarım?
Hocam Mantık, Kümeler ve PKOB dışında yazdıklarımın hepsinde Fonksiyon bilgisi var. O yüzden fonksiyonları çalışman gerek ama aralarından hangileri daha kolay dersen
2.Dereceden denklemler ve eşitsizlikler
Limit
Logaritma
Diziler
Bunlar hemen anlayabileceğin tarzda konular hele fonksiyonlarıda halledersen baya iyi oturur. Polinomlarda aslında kolay öğrenilen bir konu ama ondan baya soru çözmen lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı