Eduroam ile oyun nasıl oynanır?

theberkmusic

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Mühendis
Merhaba, merkez fakülteden uzakta olan kendi fakültemde eduroam ağından oyun oynayıp indirme yapabiliyorum fakat merkez fakülteden ne yazık ki oyun oynayamıyorum(indirme yapılıyor). Eduroam'da oyun oynamak için ne yapmam lazım? VPN işe yarar mı?

Hız testinden ping değerlerine veya hız değerlerini birkaç kez kontrol edin. Eduroam uluslararası bir ağdır. Yerel engellemeler ve kısıtlamalar Eduroam ağında geçerli değildir. Giriş yapamamanızın muhtemel sebebi Ping değerinizin çok yüksek olması ya da ağda yoğunluk olması dan dolayı olabilir.

Hayır dostum, KYK'ya bağlı bilgisayardan CS girmek istediğim zaman, bana oyun içerisinden hata veriyor. "Servis sağlayıcınız bu bağlantıyı engelliyor" diye. KYK internetinde yaşadığım sorunun aynısı Merkez fakülte eduroam ağında da mevcut. Aynı hatayı veriyor. İşin garip tarafi kendi fakültemde oynayabiliyorum.

Çok teşekkür ediyorum. Cs veya valo gibi oyunlarda 80 ping üstüne çıkmıyor değil mi?
Hocam fakültedeki eduroam sağlam oluyor genelde. Vpn açsanız da ping falan çıkmıyor. Fakat Kyk da ki internet ölüm gibi oluyor. Vpn açsanız da kurtarmaz. Online oyunlarda kendi internetine geçmek zorundaysın mecburen. Bizde durum bu şekilde.

Evet yazdığım günün sonrasında te rübe ettim. Eduroam ağında VPN açınca pingim genellikle 80 ve 90 oluyor. Nadiren 100e çıkıyor.(CS'den bahsediyorum) Valorant'a girmiyor zaten VPN ile. GSB Wi-Fi denemeye çalıştım. Direkt VPN'i açmıyor garip şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…