EFI Shell 2.31 Sorunu ve Açılışta Çıkan Yüksek Ses Hakkında...

Kneeaxer

Kilopat
Kek günü
Katılım
10 Temmuz 2014
Mesajlar
228
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
MSI z97 PC Mate isimli anakarta sahibim. Bundan 2 gün önce BIOS güncellemesi esnasında ekrana görüntü gelmediği için değiştirdim dün montajı yapıldı ve aldım. Daha sonrasında Windows 8.1 kurdum BIOS ayarlarından MSI Fast Boot açtım.

Sonrasında PC'nin her açılışında 2 saniyelik yüksek ses gelmeye başladı. Fast Boot kapadım, hatta Default BIOS ayarlarına geri döndürdüm fakat geçmedi. Acaba montaj sırasında oluşan bir hata olabilir mi? PC'yi kapatıp açınca oluyor bu gürültülü ses sanki birşey çalışıyor, fakat re-start atarken olmuyor. Bir de şöyle bir hata alıyorum, ne olduğunu anlamadım.

Arkadaşlar, sisteme UEFI kurulum yapılmıştır RUFUS aracılığıyla, sizce bu ses ondan olabilir mi?

20072014518.jpg


20072014519.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Boot Manager ayarıyla şimdi açılıyor. Windows sitesinden W8.1 Embedded Intustry Pro x64 indirdim, RUFUS aracılığıyla (GPT Bölüm Düzeni) bunu kurdum. UEFI kurulum yaptığıma eminim, sizin FreeDOS işlemciye UEFI kurulum videonuzu inceledim. Aynı seçenekler mevcut kurulumda.
Fakat benim anlamadığım konu, PC kapatıp açınca 2 saniyelik bir ses geliyor baya bir gürültülü sonra o ses gidiyor sistem açılıyor. Hani PC %100 yükteyken bir ses gelir de ses çıkar gürültülü aynen öyle... Bu hata neden olmuş olabillir? Sizce yazılımsal mı yoksa donanımsal mı?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı