anifraxe
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Ben sizin gibi zihniyetleri anlamıyorum bu arada. Bizim ülkede sevildiği kadar hiçbir yerde sevilmiyordur bu PES serisi. Japonya'da bile bu kadar rağbet görmüyordur eminim. Bizim ülke zaten tutturmuş dünyanın en iyi oyunu PES 13'tür diye. Arkadaş Fifa 13 o dönem PES 13'den fazla sattı zaten neyin tartışması bu. FIFA her zaman PES'den çok daha iyi bir oyun oldu. Winning Eleven zamanlarında sadece PES bir atağa kalkışmıştı onun haricinde yoklar. Bir kere PES oldu olası çok saçma animasyonlara ve mekaniklere sahip olmuştur. Örnek olarak ben kendimi bildim bileli PES'de şöyle bir olay var; PES'de bir tuşa basarsın ve onun bir animasyonu vardır o animasyon çok az çeşittir yani farklı bir şey göremezsiniz. Örnek olarak; PES'de bir ara pası attınız diyelim pası attığınız oyuncu o topa yetişemeyecek şeklinde yazıldıysa asla o topa yetişemiyor. Pası attığımız oyuncu topun yanından koşuyor, topa hiç hamle yapmaya yeltenmiyor. FIFA'da topa yetişemese de bir vurma çabası/topa kayma çabası vs. bir animasyon giriyor. PES her zaman sanki laglı oyun oynuyormuş gibi hissettiriyor.Pesi daha yetersiz görenler bol gol kolay atmaya alışmış insanlardır. EA FC 24 de ki futbolcuların koşmasına topu sürmesine bakın bu oyunun neresi iyi? Resmen çim değil de buz saha da gibi koşiyorlar, çalımlar abartılı, mantik dışı. onu geçtim grafiklere bakın taraftarlar haricinde nesi iyi? Fifa 23 Ultra 2 k da oynuyorum bana yine kötü geliyor. Ea fc 24ün fifa 23 ten ne farki var? Bir kere oyuncuların suratı iyi değil ayrıca çok kasvetli bir havası var. E football 2023 de iyi olamayabilir ama 2024 oyunun da çok iyi düzeltmeler yaptılar. Artık pes 21 i aramıyorum. Burada ezbere yorum yapanlara kendilerini sıkıştırdıları kalıplardan çıkmalarını, kulaktan duyma ezbere cümle kurmaları bırakmaları öneriyorum.
O yüzden uzun lafın kısası; Tamam renkler ve zevkler tartışılmaz ama PES her zaman çok arcade ve basit bir oyun olmuştur. Sadece oyuncu yüzleriyle övünüp duruyorlar. FIFA'da "Telli Saç" özelliği vs. eklendikten sonra zaten PES'den aşağı kalır bir yanı kalmadı oyuncu yüzleri konusunda. FIFA'da olan lisanslı takım/oyuncu sayısı, PES'in bilmem kaç katıdır. Atıyorum, PES 100 tane oyuncu yüzü yapıyorsa FIFA 1000 tane oyuncu yüzü yapıyor. Artık gözünüzü seveyim şu oyunu övüp durmayın. PES hiçbir zaman FIFA'dan daha iyi bir oyun olmadı. 2013 senesi de dâhil.