Ege Üniversitesi vs Dokuz Eylül Üniversitesi

mehmetcan3540

Centipat
Merhaba, şu an tercih dönemindeyiz. İzmir'de yaşıyorum sizce Ege Üniversitesi Oyun Programlama bölümü mü yoksa Dokuz Eylül Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatını mı seçmeliyim? Bölüm olarak şahsen ben ikisine de uygunum ama Üniversite hayatı, kampüs, ortam, ulaşım gibi konulardan dolayı kararsızım sizce hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @mehmetcan3540. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Oyun Geliştirme ve Programlama bölümü daha iyi görünüyor ama yeni açılan bir bölüm olduğu için müfredat tam oturmamış olabilir.

Öncelikle istediğin bölüme karar vermen daha iyi olacaktır. İnsanın istemediği bölümü okuması ve sonradan pişman olması kadar kötü bir şey yok. Bunun dışında sosyal olduğun sürece iki Üniversite de iyi bir öğrencilik hayatın olur ama bu konuda Ege Üniversitesi daha iyidir.

Haklısınız. Dediğim gibi ben bahsettiğim iki bölümü de okurum bana çok uyuyor ancak benim asıl pişman olmak istemediğim konu Üniversite hayatı ve kampüs. İkisinden birisine gittiğimde "Keşke diğer üniversiteye gitseydim" demek istemiyorum o yüzden.

Dokuz Eylül kampüslerinin çoğu ayrı olduğundan ve lokasyon bakımından dezavantajları bulunuyor. Birinci elden tecrübe ettim. Bu konu önceliğiniz ise Ege Üniversitesinin lokasyonu ve sosyal imkanları açık ara daha iyidir, tavsiye ederim ama dediğim gibi bölüm daha önemlidir.

Son düzenleme:
bende egede 2yıllık önyüz yazılım geliştirme ile dokuz eylülde çalışma ekonomisi arasında kaldım

Merhaba, @mehmetcan3540 ne yaptınız? Ege de oyun geliştirme bölümü benim de ilgimi çekiyor. Orayı mı tercih ettiniz yoksa Dokuz Eylülü'mü?

Merhaba, @mehmetcan3540 ne yaptınız? Ege de oyun geliştirme bölümü benim de ilgimi çekiyor. Orayı mı tercih ettiniz yoksa dokuz eylülü'mü?

Hiçbir yer gelmedi maalesef. Açıkta kalmayayım diye yazdığım 2 yıllık bölümler bile gelmedi şoke oldum. Nasıl hiçbir yer gelmedi onu hiç anlamadım sıralamam falan tutuyordu hatta geçiyordu bile.

Ben de 258k ile PC programcılığını ilk sıraya yazsaymışım sanırım yerleşirmişim, ancak ilk tercihim Ege Üniversitesi oyun geliştirme ve programlama bölümünü kazandım.

bende egede 2yıllık önyüz yazılım geliştirme ile dokuz eylülde çalışma ekonomisi arasında kaldım
Siz hangisini seçtiniz, hangi üni hangi bölüm tuttu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…