Ege Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptıktan sonra okul uzar mı?

Melih1337

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar,

İzmir Demokrasi Üniversitesi 3. sınıf olarak yatay geçiş sonucu Ege Üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı bölümüne yerleştim. Aklımdaki birkaç soruyu sizlerle paylaşmak istedim.

Yatay geçiş yaptığım ve bazı derslerden muaf olamayacağım için okulumun 1 yıl uzayabileceğini kesin olmasa da düşünüyorum. Bu da beni çok düşündürüyor.

Acaba okulumun uzadığı sene diğer arkadaşlarımın iş hayatına atılıp beni ekarte edip önüme geçebilir mi ya da profesyonel/akademik kariyerimde bu sebepten ötürü CV'mde - bir yönüm olabilir mi diye düşünüp duruyorum. Hal öyle ki kilo bile verdim stresten dolayı.

Bu durumda yatay geçişten cayıp eski okuluma mı döneyim yoksa Ege'den devam mı edeyim?

Konuştuğum eski öğretmenlerim ve arkadaşlarım Ege'den devam etmemi, bu tarz uzatmaların sorun olmayacağını söyledi. Sizin de düşüncenizi merak ettiğim için sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç dersiniz eksik kalıyor? 2 seneniz var daha. Bence rahatlıkla saydırırsınız transfer olmayan dersleri kalan sürenizde.

Okula sorun bi dersler çapraz açılıyor mu diye. Açılıyorsa çok rahat biter 2-1-1-1 şekilinde alırsınız. Yaz okulunda açılan varsa orda da saydırabilirsiniz.

Okula sorun bi dersler çapraz açılıyor mu diye. Açılıyorsa çok rahat biter 2-1-1-1 şekilinde alırsınız. Yaz okulunda açılan varsa orda da saydırabilirsiniz.
Danışmanımla konuştum, hesaplamasını yapıp biteceğini söyledi 2 yılda. Şunu düşünüyorum uzaması kötü bir durum açar mı ileride? Kafama takılan şey bu aslında.

Önemli olan ne kadar bilginizin olduğu. Hiç zannetmiyorum ki iş verenler zamanlarını böyle küçük şeyleri sorgulayarak harcasın. Benim az bir tecrübem var bu konuda. Siz hocalarınızın dediği gibi yapın.

Önemli olan ne kadar bilginizin olduğu. Hiç zannetmiyorum ki iş verenler zamanlarını böyle küçük şeyleri sorgulayarak harcasın. Benim az bir tecrübem var bu konuda. Siz hocalarınızın dediği gibi yapın.
Eğer İngiliz Dili ve Edebiyatı ile bilginiz varsa, lisans eğitiminden sonra tavsiye edebileceğiniz bir alan var mıdır? İş/kariyer anlamında soruyorum.

Peki hocam uzatmak herhangi bir şekilde insanda negatif bir etki bırakır mı? Çoğu kariyer sahibi deneyimli insanlarla konuştuğumda hiçbir şey olmayacağını söyledi. Normalde hiç mezuna vs. kalmadım o yüzden uzarsa da 1 yıl fazlalık olacak, ki danışmanım bunun ihtimalinin de çok az olduğunu söyledi, sizce bu konu hakkında ne düşünmem lazım

@zetnikov Hocam sizin görüşlerinizi de alabilir miyim?

Maalesef, mühendislik öğrencisiyim ben.

Hocam üstteki soruma herhangi bir yanıtınız var mıdır?

Son düzenleme:
Peki hocam uzatmak herhangi bir şekilde insanda negatif bir etki bırakır mı? Çoğu kariyer sahibi deneyimli insanlarla konuştuğumda hiçbir şey olmayacağını söyledi. Normalde hiç mezuna vs. kalmadım o yüzden uzarsa da 1 yıl fazlalık olacak, ki danışmanım bunun ihtimalinin de çok az olduğunu söyledi, sizce bu konu hakkında ne düşünmem lazım

@zetnikov Hocam sizin görüşlerinizi de alabilir miyim?
Hocam bizim bölümde çok sıradandır sene uzaması. Büyük şirketlerin olduğu birkaç mühendislik konferansına katılmıştım. Böyle şeylerin önemsiz olduğunu söylemişti hepsi. Sizin sorduğunuz kişiler de aynı şeyleri belirtmiş. İçiniz rahat olsun bence bu konuda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı