Egea 1.4 ve tempra 1.6 performans karşılaştırması

Blue Life

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Şu an 99 model 1.6 mpi motor tempra aracım var.

Egea 1.4 almayı düşünüyorum ama aklıma performans takıldı. 1.6 motordan 1.4 motora geçince performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Tempra ile Egea'nın motor performansı benzer midir?

Her iki motor teknolojisi çok farklı. Yeni motorlar daha küçük hacimlerle daha büyük güçler sağlayabiliyorlar. EGEA fabrika verilerine göre 95 hp civarı güç veriyor. Torku bana göre düşük ama üzmez. Buna karşın Tempra 86 hp güç verebiliyor. Ama torku Egea'dan yüksek. Kısaca, daha hızlı kalkar ama rampada Egea'ya göre daha çok bayılır.
Kısaca, düşüş yaşamazsınız. Ama aman Allah'ım diyeceğiniz bir artış da hissetmezsiniz.

P.S.: Motor hacmine bakarak körleme yorum yapılmaz :)

Merhaba arkadaşlar.
Şu an 99 model 1.6 mpi motor tempra aracım var.

Egea 1.4 almayı düşünüyorum ama aklıma performans takıldı. 1.6 motordan 1.4 motora geçince performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Tempra ile Egea'nın motor performansı benzer midir?

1.4 fire mi 1.4 t-jet mi? İkisi farklı motor fire alırsan performans aşağı yukarı aynı olur ama t-jet alırsan performans artar yakıt düşer t-jet beslemeli bir ünitedir.

Fire motor her ne kadar yeni teknoloji olsa da hacim düşeceğinden ve besleme olmadığından dolayı pek tatmin edici bir performans artışı olmaz (performans hiç artmaz değil) fakat eski aracınıza göre yakıt konusunda bir miktar tasarruf elde edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı