Egea neden çok ucuz?

Bence de öyle. Üreticisi bile DSG'nin sorunlu olduğunu kabullenip Avrupa'da koşulsuz 10 yıl garanti sunuyor. Bizim burada da Doğuş VAG fanlarını iyi niyet altında tokatlıyor. Ulan sen gel bunu Avrupa'da yap da bakalım yıkıyorlar mı yıkmıyorlar mı orayı. İyi niyetmiş :D

Tamam millet otomatik şanzıman kullanmayı bilmiyor da, şanzımanda da problem var işte doğası ve mühendisliği gereği. Biz de o kadar karışık bir şanzıman olsak, biz de bozuluruz.

Kullanmasını ve bakımını yaptıran DSG ile pek uğraşmıyor ama %80 DSG mağduru oluyor, çünkü hem nazlı şanzıman hem de kullanmasını bilmiyorsun.
Aslında hor kullanılıyor. Vites geçişinde ''Fart fart'' sesi çıkmasını bekliyorlar herhalde. Zamanında E46 M3'lerin SMG 2 şanzımanı için de öyle diyorlardı ''E46 M3 alacaksan manuel al, SMG'ye hiç bulaşma.'' Aslında bakımı yapılan her şeyi ve düzgün kullanmayı biliyorsan uzun süre baş ağrıtmaz. Ancak hor kullanırsan başın dertten kurtulmaz.
Aslında iyi fikir.
Yapılacaklar listeme ekliyorum izniniz varsa.
Egea ile Nurburgring!
Harbiden ha. Olabilir A'dan Z'ye yaparsan. Bir de 1.4 T-Jet 120'liği buldun mu ve yazılım+turbo+fren+süspansiyon vs. .... Düşünemiyorum. Fiat resmen diz çöker. Transporter'la giren ve geçenlerde Tofaş bile girdiyse neden olmasın. Ancak maliyeti düşünmek gerek.
 
Konu nasıl DSG'ye geldi anlamadım ama bu şanzımanı ne gömmeye ne de yüceltmeye gerek var. DSG hakkında diyeceğim tek şey: 2. El DSG'li araç alırken 3 kere düşünün.

Egea'ya gelince. Fiyatı ve verdikleri belli. Ne gömmeye, ne göklere çıkartmaya gerek var. Şirket aracı dışında bu aracı alanlarda gördüğüm ortak özellik: Sıfır araca binme isteği.

Bence gayet haklı bir istek ve makul bir seçenek.

Benim yok, 2. elde DSG'li araba almam burada. :D

Alınmaz. Bunu bir VW kullanıcısı olarak gönülden söyleyebilirim.
 
Ölümsüz bir konu gerçekten. Nereden nereye geldi.

Yok yani sanki ekonomik olarak ferah, araba fiyatlarının uygun olduğu bir dönemdeyiz de... Yarın bir gün araba almak zorunda kaldın diyelim, bütçe kısıtlı, ikinci elde araçların ne olduğu belli değil... Ne yapacaksın bu durumda?

Şahin'e 60.000 TL istenen dönemde yaşıyoruz:

 
Yok yani sanki ekonomik olarak ferah, araba fiyatlarının uygun olduğu bir dönemdeyiz de... Yarın bir gün araba almak zorunda kaldın diyelim, bütçe kısıtlı, ikinci elde araçların ne olduğu belli değil... Ne yapacaksın bu durumda?

Şahin'e 60.000 TL istenen dönemde yaşıyoruz:

Konuyla alakamı anlayamadım. :D Bence 80 model "bazzat" alınsın. :p
 
Suç bende de değil, suçlayan varsa kabul etmiyorum. Konudaki ilk mesajım tamamen konuyla alakalı ama arkadaş objektif olanları Fiat düşmanı ilan ettikten sonra konu tamamen dağıldı. Bu defa konu eski/yeni arabalara, fiyat segmentlerine, arabanın kaliteli olup olmamasına geldi. Konu sahibi tarafından da başka arabalarla kıyaslamalar başladı.

Yalnız konunun çift kavramalı şanzımanlara ve haliyle DSG'ye nasıl geldiğini ben de anlayamadım, enteresan kafamız var. :D

@SideWinder Aklımda o Tofaş ile ilgili 2 soru var; kilometre sayacı kaç defa başa döndü de 50,000 kilometrede görünüyor? Bu olmadıysa kaç yüz bin kilometre düşürüldü? :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı