Eğitim için okul şart değilse neden değildir?

Voidreign

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Hocamız bir kısmımıza "eğitim için okul şarttır" bir kısmımıza ise "eğitim için okul şart değildir" konulu bir yazı yazmamızı gerektiren ödev verdi. Benim konum "eğitim için okul şart değildir". Ben çok uzun olmayan ama gerçekten vurucu ve tatmin edici şeyler söylemek istiyorum, örnekler vermek istiyorum. Aklımda yazacağım şeyi tasarladım, ancak bir de sizden dinlemek isterim, siz ne diyorsunuz? Eğitim için okul şart değilse, neden değil, bunun sebepleri neler olabilir? Teşekkürler.

Sosyalleşmek için, kültür için, bilgi edinmek için. Eğitim kavramı neye göre kime göre eğitim? Bir bilgisayar öğrenmek de eğitim, onu öğreten de öğretmen. Harf öğrenmek de eğitim, onu öğreten de öğretmen.

Ek not: Konuyu yanlış anlamış olabilirim.

Kişi her konuda kendini yetiştirebilir. Okul sadece eğitimi belli bir standartta sunar ve hızlandırır. Çok okumak, çok seyahat etmek, farklı hobiler edinmek gibi şeyler yaparakta eğitiminizi sürdürebilirsiniz. Kaldı ki eğitim zaten okul bitince bitmez. Önemli olan öğrenmeyi öğrenmektir.

"Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir."

Çünkü eğitim ile öğretim farklı şeylerdir. Eğitimi en temel aile verir. Okul devam ettirir, ama okul olmadan ailen seni eğitebilir veya kendi kendini eğitebilirsin. Ahlak açısından, herhangi bir yetenek açısından vs. düşünebilirsin.

Bard'ı denedim. Çeviri ile bu kadar dedi:
I think it is a good thing that school is not a requirement for education. Education is important, but it can be obtained in many different ways. School is just one way to learn, and it is not the only way to be successful. There are many people who have learned a lot without going to school, and there are many people who have gone to school and not learned very much.

There are many different ways to educate oneself. One can read books, take online courses, attend lectures, or simply learn from experience. The important thing is to find a way to learn that works for you and to keep learning throughout your life.

School can be a great place to learn, but it is not the only place. There are many other ways to educate oneself, and it is important to find the best way for you.
Okulun eğitim için bir gereklilik olmaması bence iyi bir şey. Eğitim önemlidir, ancak birçok farklı yoldan elde edilebilir. Okul, öğrenmenin yalnızca bir yoludur ve başarılı olmanın tek yolu değildir. Okula gitmeden çok şey öğrenen birçok insan olduğu gibi okula gidip de pek bir şey öğrenmemiş birçok insan var.

Kendini eğitmenin birçok farklı yolu vardır. Kitap okuyabilir, çevrimiçi kurslar alabilir, derslere katılabilir veya sadece deneyimlerden bir şeyler öğrenebilirsiniz. Önemli olan, öğrenmenin sizin için işe yarayan bir yolunu bulmak ve hayatınız boyunca öğrenmeye devam etmektir.

Okul, öğrenmek için harika bir yer olabilir, ancak tek yer orası değil. Kendini eğitmenin başka birçok yolu vardır ve sizin için en iyi yolu bulmak önemlidir.

Arkadaş Bard'a veya GPT'ye sormak istese kendisi sorardı zaten. Sizin yani gerçek bir insanın fikirlerini merak ettiği için buraya yazıyor.

Arkadaş Bard'a veya GPT'ye sormak istese kendisi sorardı zaten. Sizin yani gerçek bir insanın fikirlerini merak ettiği için buraya yazıyor.

Biraz yapıcı olun. Arkadaş zaten belirtmiş ve paylaşmaya uygun buldu. Bence güzel sonuç çıkarmış. Soruyu soran arkadaş da ödevi için sormuş zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı