Eğitimde neden laptop kullanılmıyor?

Arkadaşlar sizce neden eğitimde bilgisayar kullanmaya izin verilmiyor? Yani teknoloji devrindeyiz bazı insanlar bilgisayarı oyun dışında işe yaramaz olarak görüyor, anlamıyorum. Bence eğitimde tablet bilgisayar kullanılsa daha iyi olmaz mı çocuklarda bilgisayarın farklı alanlarda kullanılabileceğini öğrenir. Mesela eğitim hesabı ile ders sırasında öğretmenler belli uygulamalara giriş izni verir diğerlerine giremez öğrenciler okul bitincede normal kullanırlar. Herkesin yapması gerekmiyor ama isteyenler kullanabilir artık günümüzde Z kitaplar yaygınlaştı. Mesela ayrıca notta tutabilirler sizce olmalı mı olmamalı mı, artıları eksileri neler olur? Fikirleriniz söyleyin.
Bilişim teknolojilerinin insanlara katabileceği meslekler vizyoner ve inovatif meslekler. Türkiye ise innovatif çalışma alanlarında taş devrinde.

Elektrik veya kaynak ustası olsa 10 yıl içerisinde mesleğinde elde edeceği konum daha iyi gelir ve prestij getirir, evet doktordan fazla prestij getirir. Nanoteknoloji mühendisine aşının içinde çip olduğunu anlatan bir toplumuz çünkü.

Emekli dedelerin ninelerin bile elinde akıllı telefonlar yer etti ve biz teknoloji çağında hala gerizekalı olmakta ve innovatif çalışma yapmamakta diretiyoruz. Bir batı standartında oyun stüdyosu, yapay zeka çalışması, robot üretimi falan desek bir elin parmağını geçmez. Ama mobil uygulama üretimine gelirsek dünya devi gibiyiz, bilime değil arz-talep'e katkıda bulunuyoruz.

Yani çocuğun appstore'da "profilimi kimler ziyaret etmiş çabuk gör hızlı indir" diye uygulama çıkartması yerine bilgisayar gibi bir şeyi görüp hayal gücünü faaliyete dökmesi istenip imkanlar sağlanabildiği zaman zaten kendiliğinden klavye mouse geleceğini kuran bir öğrenci için vücudundaki bir organ haline getirilebilecektir.

Kısa özet cevabı teknoloji denince biz hala taşı taşa vurup kıvılcım çıkartıyoruz dünyaya göre, ondan kullanılmıyor.

edit: bu arada diyanet vergileri falan filan geçin bunları, sadece bir kişinin kalkıp şirket kurduğunda 3 aylık birikmiş vergi stopaj damga ödemesiyle kaç kişiyi doyurursun hesaplamaya kalk sonuç alırsın. o kadar söylüyorum
 
Arkadaşlar ban yemiştim yazamadım. Ben devlet dağıtsın demiyorum isteyen öğrenciler getirsin kullansın anlamında bence en azından 7. sınıftan sonra izin verilmeli yani Wi-Fi falan değil mesela hafif çok güçlü olmayan bilgisayarlar yazı yazmak not almak için o tarz şeyler dağıtılabilir. Onun dışında bence öğrenciler çok bilinçsiz bilgisayar kullanımında genelleme yapar isek yani bazı aileler o yüzden çocuklarına bilgisayar almadıklarına eminim çünkü bilgisayarı oyun aracı görüyorlar ebeveynlerde bu yüzden izin vermiyor. Mesela geçen senelerde bir arkadaş vardı sınıfta bilgisayarda diyordu ki oyun dışında ne yapacağım.
 
Bence böyle bir şeye başta öğretmenler karşı çıkar. Bilgisayarı, telefonu öcü olarak gördükleri için böyle bir şey zor.

Onun nedenini anlattım çünkü çocuklar bilinçli davranmıyor o yüzden istenmiyor ben kullanıyorum bizim okul derste de izin veriyor idi tek dedikleri laptopları teneffüste şarja takın hocaların mailine atıyorduk ödevleri falan not kontrollerini eğer öğrenci bilinçli ise sıkıntı olmaz.
 
Onun nedenini anlattım çünkü çocuklar bilinçli davranmıyor o yüzden istenmiyor ben kullanıyorum bizim okul derste de izin veriyor idi tek dedikleri laptopları teneffüste şarja takın hocaların mailine atıyorduk ödevleri falan not kontrollerini eğer öğrenci bilinçli ise sıkıntı olmaz.
Sadece bilinçli davranmadıkları için istemediklerini düşünmüyorum. Pek çok öğretmen direkt böyle teknolojik araçlara sıcak bakmıyor çünkü kendileri böyle bir teknoloji çağında yetişmedi.
 

Geri
Yukarı