Eğitimi yaygınlaştırma

Çok kesin konuştun geleceğin serserisi olacak derken.
Bu dediğim çocuklar lise 3 lise 4 çocuklar.

Hocam amaç zaten herkesin eğitim alması bir de şöyle düşünün sadece düzgün insanların eğitim aldığını bu sefer toplumda fazla cehalet oluşur ve sonuçları daha kötü olur.
Eğitimi hak eden kişiye vererek para tasarrufuda sağlayabiliriz, okumayacak adama vereceğimiz parayı okuyacak adama verelim.

Hangi çocuklardan bahsediyoruz hocam genelleme yapmayalım lütfen.
Karı kız peşinde olan sigara ve alkolü normal gören hocalara saygısızlık yapan küçük çocuklara zorbalık yapan ve bıçakla kavga etmeyi ilk çözüm gören.

Rüzgar ekersen, fırtına biçersin diye boşuna dememişler. Türkler ülke yönetemiyor çünkü. 16 tane Türk devleti yıkıldı bugüne kadar.
Konunun bununla alakası yok?

Şahsi düşüncem bu olayın ucu yine ekonomiye dayanıyor. Öğretmenler karın tokluğuna çalışmasaydı, liyakat ve yeterli kadro olsaydı muhtemelen o çocukların önemli bir kısmı düzelebilirdi.
O zaman işin ucu iktidara ve 70 lere kadar değiyor gibi hocam. Öğretmen maaşları 1970 de %60 kadar düşürüldü yüksek olduğu gerekçesi ile. Şuan eğer aynen ilerlenseydi öğretmen maaşları nereden baksak 130 140 bin lira kadar birşey oluyordu. Düşürmekte haklıydılar, ama bu kadar düşürmek hataydı.

Herkes eğitim almalıdır.
Bad boy Emir ile çalışkan Mehmet aynı eğitimi almamalıdır. Aynı ortamda eğitim almamalıdır.

Asıl sorun her şehirde üniversite olmasıdır. Adamlar binayı üniversite yapıyor. Burada nasıl eğitim verebilirsin ki? Eğitim ticarethane, öğrenci ise müşteri. Arkadaş Bayburt'ta tarih okuyor sen ne yapacaksın diyorum ilaç mümessilliği diyor.
Kapatacaksın kardeşim. Mühendislikler İstanbul'da, tıp Ankara'da, eğitim İzmir'de olacak ama öğrenciye de adam gibi hizmet vereceksin. Ben üniyi Ankara'da okudum. Bana KYK yurdu 3.5 sene sonra çıktı. Özel yurtlarda 4 kişilik oda 8 bin liraydı, cemaat yurtları 2 bin liraydı. Öğrenci nerede kalacağını düşünmemeli eğitimine odaklanmalı. Verilen eğitim ise nitelikli olmalı. Git Hakkari'de üni aç tamam da oraya hoca olarak kimi koyacaksın kim gitmek ister? Yüksek öğretimde eğer hocan iyi değilse ilerlemen çok zor. Mersin Ünide yüksek lisans yaptım adını söylemeyeyim bir prof bana diyor ki sınavları ben okumuyorum yardımcılara okutuyorum onlar puanlıyor. Yardımcıya gittim puanlama ölçeğiniz var mı dedim yok dedi. Türkiye bu eğitimle okumuş cahillerin memleketi haline gelecek.
Keşke işe yarasada her şehirde üniversite olsa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı