Eğitimin işleyişi ne olacak?

Deprem bölgesinde 20 şubatta okulların çoğunun açılması çok zor. Okulların çoğu berbat hâlde. Uzaktan eğitimin de pek işe yaramadığı belli oldu korona sürecinde. Peki nasıl çözülecek bu sorun?

Bundan sonra 10 ilde yaşam birkaç yıllığına durucaktır büyük ihtimal kira fiyatları uçacak onlara kişi evsiz işsiz kaldı pansiyonlar falan açılır başka illere dağıtım olur 5 6 yıl sonra evler anca yapılıp teslim edilir tabii bay Kemal izin verirse.
 
Şu an tüm dikkat deprem bölgesine yoğunlaşmış durumda. Niğde de yaşıyorum. KYK yurtlarımıza depremzede vatandaşlar geliyor. Okul şu an net olmayan bir tarihe kadar kapalı. Henüz net bir şey kimse bilmiyor. Ama zannediyorum ki önümüzde ki birkaç haftadan sonra her şey netleşir.
 
Okulları yıkılanlar için uzaktan eğitim başlayabilir. Bilgisayar kursu veya internet kafe gibi alanlar devlet desteği ile depremzedelerin eğitimleri için kullanılabilir diye düşünüyorum.
 
Deprem bölgesinde eğitim öğretime 2 haftalık ara verildiğini hatırlatan Özer, dün bir karar alarak deprem bölgesindeki illerde kayıtlı öğrencilerin istemeleri hâlinde "yerleşim yeri adresine bakılmaksızın" ve "hiçbir şart aranmadan" Türkiye'nin her yerinde eş değer okul türüne nakillerinin yapılması ile ilgili süreci başlattıklarını vurguladı.

Ayrıca 2. Dönemde de devam şartı aranmayacakmış.
Kaynak:
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı