Egzamaya ne iyi gelir?

375973

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2020
Mesajlar
1.056
Makaleler
6
Çözümler
4
Arkadaşlar selam. Son 2 haftadır ellerimde egzama sorunu yaşıyorum. Aynı zamanda da sivilce/akne sorunum tekrar başladı. Bu ikisin sebebinin stres olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir alerjim yok fakat bu aralar stresli bir dönemden geçiyorum. Doktora gittim, 1 hafta krem kullanmamı söyledi ve bugün kremi doktorun tavsiyesi üzerine bıraktım. Başka bir doktordan randevu alacağım fakat dermatoloji alanına randevu bulmak biraz zor. Randevu bulana kadar ne yapabilirim? Kalem tutmak, yazı yazmak canımı acıtmaya başladı. Hiçbir şey yapmazken yanıyor, bir iş ile uğraşırken de çatlaklar acıtıyor.
 
Uzun zamandır cilt hastalıklarıyla uğraştım. Egzama hastalığının çok çeşitleri var. Kremden ziyade iyi bir doktorun olması lazım. Ben vitiligo, mantar, seboreik dermatit en son ayağımdaki egzamanın adı yoktu. Egzama ve mantar üst üste binmişti. Şimdilerde beraber yaşadığım vitiligom var. Doktorunu iyi belirlersen bu yolda fazla üzülmezsin.Yeni bir randevu alana kadar pek bir ilaç tedavisi uygulama. Acele etme sabırlı davran. Tedavi her zaman zaman alan durumdur.
 
Seboreit dermatitin tıbbi tedavisi ilaçlarla olmuyor. Bağırsaklarla ilgili bir problem bağırsaktaki zararlı mikroorganizmalar yararlılardan fazla olduğunda dermatit cilde vuruyor. Kortizol içeren geçici kremler tedavi etmez. Seboreit dermatitiniz varsa bağırsak sağlığınızla uğraşın.
 

Geri
Yukarı