Egzoz Fan nasıl takılır ve hangisi alınmalı?

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarımda yarın termal macun yenilemesi yapacağım ancak bunun haricinde kasamda önde 3, işlemci soğutucusu olarak hava soğutucu var. Egzoz fanım yok. Egzoz fanı almayı düşünüyorum içerideki sıcaklığı tahliye etsin diye belki sıcaklıklarda az da olsa fark yaratır.
Linkini bıraktığım ürün hoşuma gitti.

Fan çoklayıcıya ihtiyacım var mı? Montaj yaparken nelere dikkat etmeliyim? Fan alırken herhangi bir kriter var mı?
Egzoz fanı montajı yapabilirim ancak kablosunu anakartta nereye takmam gerekiyor?

Almayı düşündüğüm bu ürün işimi görür mü yani çok anlayan biri değilim olur/olmaz diye bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Sistem:

• İşlemci: Ryzen 7 78003x3D.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super.
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
  • RAM: 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP.
  • SSD: Kingston KC3000 1TB.
  • Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE.
  • PSU: Corsair 4000D airlflow + 850W 80+ Gold.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
  • Monitör: Aoc 27" Q27G4X 1ms 180hz HDMI, DisplayPort Adaptive-Sync 2K

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan coklayiciya ihtiyaciniz yok, MSI kendi sitesinde toplamda 6 adet sistem fani icin pin mevcut demis zaten. Arkaya 1 tane, uste 2 tane fan koysaniz yeter. Ve baya fark yaratir bu arada. Ozellikle en tepeye egzoz fani koyarsaniz, biliyorsunuz isi yukariya dogru yukseldigi icin isiyi cok dahac hizli bir sekilde tahliye edip hava akisini daha serin bir hale getirebilirsiniz. Takarken de fanlarin onu kasanin icine bakacak sekilde takin. Ondeki in-take fanlarinin arkasi kasanin icine dogru bakiyor. Onlarin tam tersi sekilde yerlestirmeniz lazim.

Linkini verdiginiz fan ne kadar iyidir bilmiyorum, hic kullanmadim. Ama onerecek olsam gorunus ve estetistik acisindan novonest white ring led oneririm, kendim kullaniyorum. Sadece beyaz renkli led var, eger sisteminiz komple siyah ise gorunus harika oluyor. Isiksiz bir seyler isterseniz Arctic P12 var, cok guzel mat siyah rengi var. Ustune piyasada hem etkili sogutma hem de sessizlik soz konusu oldugunda ilk 5'e girebilecek bir fan. Bu ikisi disinda bir fan onerisi yapamam ama yerinizde olsam daha duyulduk markalardan, Coolermaster, Thermalright, Corsair, Arctic veya Noctua gibi markalarin fanlarindan alirdim.

Yorumun için teşekkürler inşallah normalde sıvı soğutucuyu bu günlerde almayı planlıyordum kasaya yakışacağını düşündüğüm için maalesef baya bir sonraya kaldı. Almış olsaydım hava soğutucunun boşta kalan bir fanını eksoz fanı yapacaktım iptal olduğu için bu plan geçici bir şey düşünmeye başladım ki bu linkini bıraktığım fan fiyat açısından uygun geldi bir kaç kullanan gördüm ve geçici olarak alabilirim gibi duruyor. Eğer sıvı soğutucuyu bir dahaki planladığım dönemde de alamazsam dediğiniz gibi üste 2 fan almayı düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı