Ehliyet almaktan cayılırsa para iadesi alınabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba motor ehliyetine kayıt oldum birkaç gün önce, ilk taksidi ödedim, ancak ailem destek olmadığı için iptal etmeyi düşünüyorum, şu anda okuyorum ve masrafı karşılayabileceğimi pek sanmıyorum.

Ayrıca motor konusundan da çok emin değilim, oldukça uygun miktarlara toplu taşımadan kurtulma fikri inanılmaz cazip geliyor ancak risk faktörü de korkutuyor, kendi hatam bile olmayan bir sebepten hayatımın etkilenebileceğini bilmek oldukça zor bir karar, tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Ben şu an cayarsam ödediğim parayı geri alabilir miyim?

Oldukça uygun miktarlara toplu taşımadan kurtulma? Motor + sigorta + ekipman + mtv? A1 alacağını varsayıyorum üstüne ehliyet? Sigorta 10 bin TL'ye dayandı, ilk motorun olursa sigorta zaten fazla çıkıyor. En kötü Drift L 80 bin TL civarına dayandı. Kask eldiven pantolon desen en az 10 bin TL. Ehliyet 15 desen en az 100 küsur bin TL cebinden çıkacak. Yok ben 50CC sürer geçerim diyorsan bu sefer de uzun ömürlü olmayacak. Çünkü 50CC 4 zamanlılar tam bir baş belası sürekli arıza çıkarır. Yıllar geçtikçe motorun kaybedeceği değer kaybı da cabası.

Ne var ki hocam 100k da. Bu devirde bir şey değil, sonuçta bir kere verecek. Her ay vermeyecek bunları.

Hocam a2 yazıldım, dediğiniz masrafların farkındayım ekipmanıyla yakıtıyla beraber 150-200 bin tl masrafı buluyor, ancak şöyle bir gerçek var, 150-200 bin tl ile hangi arabayı alabiliyorsunuz?
Alacağınız araba ne kadar sorunsuz olacak? Ne kadar memnun edicek?

Oldukça uygun miktarlara toplu taşımadan kurtulma?
Toplu taşımadan kurtulmak için daha uyguna başka bir yol mu var? Bence metni yanlış anladınız. Bu yol toplu taşımadan daha ucuz demiyor, toplu taşıma yerine şahsi araç tercih etmenin en uygun yollarından birinin bu olduğunu kastediyor.

Bir kere verecek diye o zaman elimizde avcumuzda ne var ne yok harcayalım. adam öğrenciyim diyor maddi durumum yok diyor ailesi destek çıkmamış konuyu nasıl okuyosunuz siz? Konu sahibini A1 ehliyet alıp R125 son model alacak biri falan mı zannettiniz. Bak kur-an da bile yazıyor oku...

Yorumun saçma tamamen. Arkadaşın durumu olur veya olmaz, o zaman ona kendi karar verir. Belki para bekliyor belki başka şekilde alacak. Niye bilmeden yorum yapmayı seviyorsunuz. Senin bahsettiğin konu direkt pahalı olduğu zaten, konu sahibi ile alakasız.

Yorumun saçma tamamen. Arkadaşın durumu olur veya olmaz, o zaman ona kendi karar verir. Belki para bekliyor belki başka şekilde alacak. Niye bilmeden yorum yapmayı seviyorsunuz. Senin bahsettiğin konu direkt pahalı olduğu zaten, konu sahibi ile alakasız.
O zaman cümleye o şekilde başlamayacak. Ayrıca motor konusundan da çok emin değilim, oldukça uygun miktarlara toplu taşımadan kurtulma fikri inanılmaz cazip geliyor ancak risk faktörü de korkutuyor, kendi hatam bile olmayan bir sebepten hayatımın etkilenebileceğini bilmek oldukça zor bir karar, tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Konu sahibi motorun riskleri hakkında yorumumuzu istiyor.

Adam kaza yapmaktan korkuyor risk faktörlerini sorguluyor bi yandan özgürce istediğin saatte istediğin yere hızlıca gitmek ama güvenli bir şekilde gitmek?

Sen de düşünemedin yani, yan gelip yatacak hiç sermayesi olmayacak. Ama ehliyete para verecek değil mi?
Öğrenciyim okuyorum diyor. Taksit taksit yorum yapma bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı