Ehliyet direksiyon sınavı için öneri

kkyera

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2 gündür direksiyon sınavı için derslere başladım. Hocamız temel şeyleri ve parkuru gösterip kendi kendimize sürmemizi istiyor. Aktif olarak yarı otomatik bir motor kullandığım için pek bilmiyordum debriyajli kullanmayı. Şu an kullanıyorum ama işte dönerken dururken zorlanıyorum. Durduğumda bir daha kalkarken motor istop ediyor. 8 çizerken tam dönemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu şekilde ehliyeti alamayacağım gibi.

Hocam bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim zamanında bana çok yardımı dokundu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben A1 motor ehliyetine giriyorum hocam.

Debriyajı hemen salmayın hocam. Biraz motor ataletini alınca salın. Belki anlık farkında olmadan eliniz vs. titriyor olabilir. Dengesizlik yaratıyor olabilir. Ona da dikkat etmek lazım.
Orda ki bir abi gazı baya ver sonra debriyajı yavaş yavaş şal dedi de bu seferde hızlı kalkıyor motor öne doğru gidiyor

Aniden hızlanıyorsa, hızlı salıyor olabilirsiniz veya olması gerekenden fazla gaz açıyorsunuzdur. Onun tatlı bir ayarı var. Zaman gerekli size.

Umarım yapabilirim ya bir 1 hafta falan daha var. Kursta verilen motorun gaz açma yeri çok sıkı tam dönmüyor.

Merhaba 2 gündür direksiyon sınavı için derslere başladım. Hocamız temel şeyleri ve parkuru gösterip kendi kendimize sürmemizi istiyor. Aktif olarak yarı otomatik bir motor kullandığım için pek bilmiyordum debriyajli kullanmayı. Şu an kullanıyorum ama işte dönerken dururken zorlanıyorum. Durduğumda bir daha kalkarken motor istop ediyor. 8 çizerken tam dönemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu şekilde ehliyeti alamayacağım gibi.
Dur kalk yapın sürekli müsait yerde. Bende 1 ay oldu kursa başlayalı. Kurs hocaları pek ilgili olmuyor. Aynı kursa giden bir arkadaş edinin birbinize yönerge verin . Kafanı sağa çevir , sola sevir tarzında. Motor yapı olarak baktığın yöne gidiyor. Bir süre sonra otomatik olarak kafanızı çevirmeye başlarsınız. Bende acemiyim 8 çizerken bazen zorlaniyorum. Birde sınav zor açıkçası. Ayak yere degerse yada dünyaya çarpınca. Çizgiden çıkınca direkt sınav geçersiz. Biraz esneklik olabilir ama yapmıyorlar. Debriyaj ve arka fren kullanımını cozunce ve hafif gaz vererek daha kolay dönüyorum. Yarım debriyaj ile gaz vermek daha iyi

Dur kalk yapın sürekli müsait yerde. Bende 1 ay oldu kursa başlayalı. Kurs hocaları pek ilgili olmuyor. Aynı kursa giden bir arkadaş edinin birbinize yönerge verin. Kafanı sağa çevir, sola sevir tarzında. Motor yapı olarak baktığın yöne gidiyor. Bir süre sonra otomatik olarak kafanızı çevirmeye başlarsınız. Bende acemiyim 8 çizerken bazen zorlaniyorum. Bir de sınav zor açıkçası. Ayak yere degerse ya da dünyaya çarpınca. Çizgiden çıkınca direkt sınav geçersiz. Biraz esneklik olabilir ama yapmıyorlar. Debriyaj ve arka fren kullanımını cozunce ve hafif gaz vererek daha kolay dönüyorum. Yarım debriyaj ile gaz vermek daha iyi.

Sınava girdiniz mi hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı