Ehliyet sınavı nasıl geçilir?

Çıkmış soruların aynısı çıkıyor çok basit bir sınav çalışmana gerek yok sorulara ezberlesen geçersin, ama biraz da öğren yarın bir gün araba sürerken bu işaret ne demekti ya deyip ters şeride girme

Bilgisayarlı sınav çok kolay. Kursun sana verdiği kitaba çalışman yeterli. Bütün kitap sıkıcı ve uzun gelirse her başlıktaki temel kavramlar üzerinde dur. Uzun zaman oldu ama yanlış hatırlamıyorsam trafik, yol, motor ve ilk yardım gibi belli başlı konular var. Temel olarak neyin ne olduğunu bil yeter ve mutlaka kitaptaki örnek soruların tümünü çözerek pratik yap. Örnek sorular çözmek çok kritik çünkü neredeyse aynı sorular geliyor. Ben 100 üzerinden 90 almıştım bu şekilde.

Arkadaşlar ilk defa ehliyet sınavına -yazılı- gireceğim. 1 haftadan az kaldı sanırım. Nasıl geçebilirim? Nasıl çalışmam lazım?
Kanka çok kasmanın lüzumu yok, sadece 20 soru çözdüm girdim "doksan" küsür bir şey almıştım. TYT gibi düşün, mantık üzerinden ilerliyor sadece. Dikkatli oku, gözlemle soruları bu yeterli.
Bilgi kısmı olarak;
Sağlık kısmına ve motor parçalarına bakabilirsin. Gerisi genel kültür ve mantık.

Soruların büyük çoğunluğu mantık sorularından oluşuyor, çok kolay yaparsın demenin bir anlamı yok.

Çıkmış sorular için birçok uygulama var sıkılana kadar çöz, geçersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı