Ehliyet teslim alınmazsa ne olur?

4nd1z

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim okulum 1 Eylül'de başlıyor ve benim direksiyon sınavım 31 Ağustos'ta olacakmış. O gün sınava girdikten sonra şehir değiştirmem gerekecek. Eğer sınavı geçersem ehliyeti hemen almak zorunda mıyım?

Yani ara tatile geldiğimde alabilir miyim? İnternette galiba sertifika için 2 yıl geçerli yazıyor ama sertifikayı da mı hemen almak zorundayım. Kategori olarak en yakın bunu bulabildim kusura bakmayın.

Direksiyon sınavını geçtikten sonra 2 yıl süren var kimseyle konuşmana gerek yok ödemeyide kursa yapmıyorsan zaten nüfus müdürlüğüne yapıyorsun, ara tatilde alabilirsiniz mühim değil.

Hatırladığım kadarıyla sınavı geçtikten sonra nufus müdürlüğüne gidip oradan işlemleri başlatabiliyorsun, ehliyet kısa bir süre sonra adresine geliyor.

Direksiyon sınavını geçtikten sonra 2 yıl süren var kimseyle konuşmana gerek yok ödemeyide kursa yapmıyorsan zaten nüfus müdürlüğüne yapıyorsun, ara tatilde alabilirsiniz mühim değil.
Kursla işim kalmayacaksa gittiğim şehirde de alabiliyorum o zaman galiba. Çok teşekkür ederim .

Değilsiniz. Ara tatilde alabilirsiniz ama yıl başında zam gelir. Gittiğiniz şehirde çıkartabilirsiniz, sınav yerinizle aynı şehir olmasına gerek yok.

Sınavın başarılı olursa eğer ehliyet almaya hak kazanıyorsun sınavdan 1 gün sonra ehliyet harcını vergileri PTT veya mobil bankalardan yatırıp nüfus müdürlüğüne randevu alıp ehliyetini bastırmaya gidiyorsun yani hemen almak zorunda değilsin ama gittiğin şehirdeki nüfus müdürlüğünden randevu alıp yine başvuru yapabilirsin. 2 sene geçerli olacak dediğin şey ise stajyer ehliyet süresidir yeni ehliyet alanlar 2 yıl boyunca stajyer kabul edilir.

2 sene geçerli olacak dediği şey sertifika.Sertifika verilir siz de harçları yatırıp sertifiakayı nvi ye teslim edersiniz onlarda sertifikayı ehliyete dönüştürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…