Ekonomi açıklaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mertrma1902

Decapat
Katılım
3 Şubat 2020
Mesajlar
55
Arkadaşlar çok bilmesem de üniversite de ekonomi de okuyacağım için küçük bir açıklama yapmak istedim. Öncelikle dolar ve Euro yükselişte evet. Ancak şunu belirtmeliyim. Dolar ve Euro'nun yükselmesinin sebebi yurt dışı ürünleri kullanmamızdır. Dolar ve Euro her yükseldiğinde TL bozdurup dolar Euro alanlar var. Bu ülkedeki (halk) paranın Dolar, Euro'ya çevrilerek dışarıya çıkması demektir. Yani insanlar ne kadar yurt dışı Mali kullanırsa dolar Euro o kadar artacaktır. Ancak bunda bizim de bir suçumuz yok lakin adam akıllı yurt içi Mali bulamıyoruz. Örneğin telefon bilgisayar ya da araba. Ayrıca bu suçu iktidara atmak da yanlış bir şey. Sanki önceden ekonomimiz çok iyiymiş gibi bu iktidara laf atıyoruz. Olmaz. Alım gücüne bakarsanız belki benzin eskiden daha ucuz olabilir bilmem kaç kat ama asgari ücret ile birkaç kat daha fazla benzin alabiliyoruz. Dolar yükselmiş olabilir öyle olabilir böyle olabilir ancak sürekli şikayet edenler hiçbir şey başaramaz bunu unutmayın. Bakıyorum bir sürü genç işte ekonomi kötü gençliğim gitti bilmem ne vs. E çalış o zaman, bir şeyler yap gençliğin gittiyse. Sen geleceğini de öldürüyorsun. Her türlü imkan sunuluyor, okul olsun, üniversite olsun, girişimcilik olsun. Kusura bakmayın ama bir telefon, bir PC için sürekli ama sürekli ülkeyi kötülemek Türkiye böyle keşke başka yerde yaşasaydım demek bana göre aptallıktır. Çok istiyorsan git seni tutan kimse yok.
 
Bu üyelik tarihim boyunca hiç böyle bi' konuya girişmedim ama en basitinden alt yapılarımız...

Ülkede şu an çoğu kişinin hayali yayın yapmak, tamam boş iş gibi görünebilir ama zaten hayaller sürekli olarak dolu olmak zorunda değil.

1Mbps upload ile yayın yapmak isteyince hayali kırılacak. Belki de o çocuğun iyi bir alt yapısı olsa ülkeye faydası dokunacak.

Ülkenin geriden geldiğini kimse inkar edemez, fırsatlar sunulmuyor. Çünkü fırsat üreten yok.

@mymurat1 keyfi konu silmiyoruz, yöneticiler istemedikten sonra da silmiyoruz. Yani üniversiteye sonrasında da bizlerle olacak :D
 
Mısırı hazırlayalım burda büyük mevzu çıkacak birazdan :D
download.jpg


Oturup her şeye somurtanlar ile alakalı hak veriyorum fakat öte yandan şikayetlerin geneli adaletsizlik, eşitsizlik ile alakalı. Belli ki güvenin sarsılmış olduğu bir ortam var. Ve o güvenin toparlanmasına yönelik bir hareket yok. Bu da tedirginlik ve memnuniyetsizliği doğuruyor. Diğer çocukların piskevitleri var bizde niye yok gibi bir durum değil yani.
 
Parası olmayan yurtdışına nasıl gitsin? Ayrıca sadece PC için falan bunu yazdıysan biraz sokağa çıkmanı isterim. Millet artık PC için bunları demiyor. Artık bir asgari ücretliye tavuk eti bile lüks oldu. Millet gerçekten aç. Yani asgari ücretli bir aileye sorsan ayda 500 gram bile et yiyemiyorlar.
Yorumunu yanlış buluyorum. İktidarı suçlamayın demişsin. Fabrikaları kapatanlar kimler? Eskiden markette ithal bakliyat diye bir şey yoktu. Şimdi bir git bak bakalım. İthal bakliyattan geçilmiyor. Baya zırvalamışsın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı