Ekonomi bakanının değişmesi ülkeyi değiştirir mi?

Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
82
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Artık dolar ve euro gibi dovizler. İle aramızdaki fark iyice açıldı ekonomi bakanının değişmesi bu konuda bir hareketlilik yaratır mı çok bir şey istemiyorum dolar 7,10 TL arası olsa makul.
 
Zamanla alınacak kararlar ve yerine getirilecek vaatler ile göreceğiz. Mehmet Şimşek bu alanda tecrübeli birisi, eğer istediği şekilde yönetebilirse ekonominin bir nebze bile olsa iyileşeceğini tahmin ediyorum. Bununla birlikte dış para birimlerine karşı paramızı değerlendirmek sadece Hazine ve Maliye Bakanı ile yapılabilecek bir şey değil.
 
Elbette değiştirir. Yatırımcıya güven verebilir, güzel atılımlar yapılabilir, kalkınma planlarıyla düzeltilebilir...
Bunu zaman gösterecek. Bu arada pazartesi sabahı düşüş bekliyorum. YTD
 
Vatandaşa her türlü kemer sıkma yolu görünüyor. En düzgün politikalar bile uygulansa bunların bize yansıması kısa ve orta vadede zor görünüyor. Seçim de geçtiğine göre maaş zamları da çok fazla olmaz bence.
 
Sosyal medyaya girsen sanki Mehmet Şimşek mesihmiş gibi bir algı var. Halbuki bizzat kendisi "deprem vergilerini başka yerlere harcadık" demiş bir bakandı. Bu bakanları guzelleyen koca koca hesapların arkasında art niyet var, uzak durulmalı.

20230605_031032.jpg
 
Bu adam bilgili biri ama ne kadar rahat olacak olursa da bu adamın politakası kemer sıkma oda meyvesini vermesi 2 yil sonrayı bulur bu 2 yilda iş verenler rahatlar işçiler filan çok sıkıntı cekecek gibi duruyor.
 
Üretim olmadığı için tabii ki hayır, üretim'de Suriyeli ve Afgan çalıştırırsan ekonomin asla düzelmez çünkü haldeki adamlar bile tartışıyor bunu Suriyeli ve Afganlar sağlam olan domates biber patlıcanı bile atıyorlar vatanına sahip çıkmayan başka ülkede vatanının ürünlerini zarara sokar ilk önce üretim için yerli ve milli tarım çalışanlarımızı devreye sokmalıyız eğer Suriyeli ve Afgan'dan halen medet umarsan din kardeşim deyip kendi halkını 2. mülteci konumuna getirirsen durum aşsağıdaki dolar kuru gibi olur ve düzelmez!
Fx1pq5IWcAAlPZ5.jpg
 
Vergilerin arttıracalacağını düşünüyorum. Döviz ve altın alımına da vergi getirilebilir.
 
Sosyal medyaya girsen sanki Mehmet Şimşek mesihmiş gibi bir algı var. Halbuki bizzat kendisi "deprem vergilerini başka yerlere harcadık" demiş bir bakandı. Bu bakanları guzelleyen koca koca hesapların arkasında art niyet var, uzak durulmalı.

Eki Görüntüle 1807810
İsim çok önemli değil. Ben de dediklerine katılıyorum.

Türkiye bu şekilde nispeten ortodoks politikalarına yavaş dönüşle daha da acı çekecek. %25 politika faizi (ki faiz zaten tek başına hiçbir şeyi çözemez.) Umarım 2024 seçimlerine kadar idare ederiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı