Ekonomi düzelecek mi?

Ekonomi işi güven işidir. Güven kazanıldıktan sonra ekonomi de düzelir. Evinin anahtarını güvenmediğin insana nasıl teslim etmiyorsan. Yatırımcı da parasını güvenmediği ülkeye bırakmak istemiyor bu kadar net. Herkes bu kadar karamsar düşünmesin. İnternette enflasyon tablosuna bakmıştım Türkiye'de enflasyon hep iktidar değiştikten sonra düşmüş. Bence seçim kararının alınması bile doları 10TL'ye şak diye düşürür diye düşünüyorum.

Ekonomi işi güven işidir. Güven kazanıldıktan sonra ekonomi de düzelir. Evinin anahtarını güvenmediğin insana nasıl teslim etmiyorsan. Yatırımcı da parasını güvenmediği ülkeye bırakmak istemiyor bu kadar net. Herkes bu kadar karamsar düşünmesin. İnternette enflasyon tablosuna bakmıştım Türkiye'de enflasyon hep iktidar değiştikten sonra düşmüş. Bence seçim kararının alınması bile doları 10TL'ye şak diye düşürür diye düşünüyorum.

Umarım 2023'deki seçimde Erdoğan kazanmaz yeter abi kim 20 yıl boyunca boş boş durarak cumhurbaşkanı olmuş Allah aşkına ya

Umarım 2023'deki seçimde Erdoğan kazanmaz yeter abi kim 20 yıl boyunca boş boş durarak cumhurbaşkanı olmuş Allah aşkına ya
Ben Nisan 2002'de doğdum, Kasım 2002'de iktidara geldiler. Bilincim açıldığından beri aynı iktidarı görüyorum. Ben yaşlandım artık gözlerim toprağa bakar oldu.

Şu anki siyasetçileri gördükçe pek umut göremiyorum. Çoğu sosyalist kafa da ve popülist vaatleri var. Adam asgari ücreti 10k yapacağım diyor :D. Alım gücü vs. umurunda değil.

En azından yemek fatura gibi ihtiyaçlarımızı zorlanmadan ödeyebiliyorduk ve dolar 18 TL değildi
Yine de bir ABD, Kanada değildin, bir Avrupa değildin hocam.
Tek farkın eskiden bir şeyi almak için 3 defa düşünüyordün şimdi 15 defa düşünüyorsun.
Geçmişi düşünmeye gerek yok, yeni bir ekonomi modeliyle artık Türkiye'nin en az Avrupa standartlarına ulaşmış bir ekonomiye sahip olması gerekiyor.
Ne zaman öyle bir ekonomiye sahip olduk? Çünkü düzelmek, eski haline döndürmekse hedef yetersiz bir hedef. Daha güçlü hedeflerimiz olmalı. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz eskiden 500 dolara çalışıyordu şimdi 300 dolara çalışıyor. Diğer ülkelerde ise asgari ücret bile 500 doların üstünde? Senin düzgün ekonomi dediğin ekonomi, diğer ülkelerin asgarisini bile yakalayamıyor...

Ne zaman öyle bir ekonomiye sahip olduk? Çünkü düzelmek, eski haline döndürmekse hedef yetersiz bir hedef. Daha güçlü hedeflerimiz olmalı. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz eskiden 500 dolara çalışıyordu şimdi 300 dolara çalışıyor. Diğer ülkelerde ise asgari ücret bile 500 doların üstünde?

Okuduğunu anlamadın. Ben zaten öyle bir ekonomiye sahip olduk demedim, "artık" en azından Avrupa standartlarına ulaşabilmiş bir ekonomiye sahip olması gerektiğini söyledim zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı