Ekonomi düzelecek mi?

Yine de bir ABD, Kanada değildin, bir Avrupa değildin hocam.
Tek farkın eskiden bir şeyi almak için 3 defa düşünüyordün şimdi 15 defa düşünüyorsun.

Ne zaman öyle bir ekonomiye sahip olduk? Çünkü düzelmek, eski haline döndürmekse hedef yetersiz bir hedef. Daha güçlü hedeflerimiz olmalı. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz eskiden 500 dolara çalışıyordu şimdi 300 dolara çalışıyor. Diğer ülkelerde ise asgari ücret bile 500 doların üstünde?
2013'te asgari ücret 600 dolardı. Doktorlar büyük ihtimalle o zamanlar 1000-1200 dolar maaş alıyorlar diye tahmin ediyorum.

Eski döndürmek şu anki durum için daha mantıklı. Yoksa evet kat kat daha iyi olması güzel olur.

Tek farkın eskiden bir şeyi almak için 3 defa düşünüyordün şimdi 15 defa düşünüyorsun.

Ne zaman öyle bir ekonomiye sahip olduk? Çünkü düzelmek, eski haline döndürmekse hedef yetersiz bir hedef. Daha güçlü hedeflerimiz olmalı. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz eskiden 500 dolara çalışıyordu şimdi 300 dolara çalışıyor. Diğer ülkelerde ise asgari ücret bile 500 doların üstünde? Senin düzgün ekonomi dediğin ekonomi, diğer ülkelerin asgarisini bile yakalayamıyor...
Hocam ABD, Kanada olmak istiyorsak her şeyin elden geçirilmesi lazım. Gereksiz bakanlıklar kurumlar, fazla fazla vergiler, piyasaya elle müdahaleler, her geçen gün artan israflı devlet harcamaları, bozuk hukuk sistemi, hantal bürokrasi, tek adam rejimi hepsinin elden geçirilmesi gerekiyor. Ancak halkımız bu vaatleri duyunca adeta kaçıyor siyasilerden emir almayı pek seven bir milletiz bu iş daha çok uzar.

Okuduğunu anlamadın. Ben zaten öyle bir ekonomiye sahip olduk demedim, "artık" en azından Avrupa standartlarına ulaşabilmiş bir ekonomiye sahip olması gerektiğini söyledim zaten.
Asıl sen okuduğunu anlamamışsın. Evet sahip olmamız gerekiyor ama ne zaman böyle bir ekonomiye sahip olduk? Yani, daha 40 fırın ekmek yememiz lazım. Bizden bırak Almanya'yı Fransa'yı 1 tane Çekya, Polonya bile çıkmaz... hiçbir zaman da çıkmadı. Eğer, onlar kadar iyi olacaksak çok uğraşmamız gerektiğini söylüyorum çünkü bize çok yabancı seviyeler onlar. Hiç o seviyelere çıkamadığımız için.

2013'te asgari ücret 600 dolardı. Doktorlar büyük ihtimalle o zamanlar 1000-1200 dolar maaş alıyorlar diye tahmin ediyorum.

Eski döndürmek şu anki durum için daha mantıklı. Yoksa evet kat kat daha iyi olması güzel olur.

Türkiye'de profesör doktorlar o yıllarda 2600 dolar alıyordu. Şimdi enflasyon ve kurdan dolayı 1400 dolar alıyor.

Ne zaman öyle bir ekonomiye sahip olduk? Çünkü düzelmek, eski haline döndürmekse hedef yetersiz bir hedef. Daha güçlü hedeflerimiz olmalı. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz eskiden 500 dolara çalışıyordu şimdi 300 dolara çalışıyor. Diğer ülkelerde ise asgari ücret bile 500 doların üstünde? Senin düzgün ekonomi dediğin ekonomi, diğer ülkelerin asgarisini bile yakalayamıyor...

Hocam şu an insanlar bir peyniri almak için neler yapıyor ben sadece ihtiyaçlarımı karşılamak için 6 7 yıl bekleyemem ben ailem masaya yemek koyamıyor haftanın 5 gününde pirinç ve makarna yiyorum ve böyle yaşayan tek ben değilim

Asıl sen okuduğunu anlamamışsın. Evet sahip olmamız gerekiyor ama ne zaman böyle bir ekonomiye sahip olduk? Yani, daha 40 fırın ekmek yememiz lazım. Bizden bırak Almanya'yı Fransa'yı 1 tane çekya, Polonya bile çıkmaz... Hiçbir zaman da çıkmadı. Eğer, onlar kadar iyi olacaksak çok uğraşmamız gerektiğini söylüyorum çünkü bize çok yabancı seviyeler onlar. Hiç o seviyelere çıkamadığımız için.

Of dostum ne kansersin ya. Tamam sen çıkart o seviyelere ülkeyi. Sanki hükümet değişince Avrupa standartlarına ulaşacağız gibi bir söylem kullanmışım gibi bana artistlik yapıyorsun :D Biz de biliyoruz ülkenin o seviyelere gelebilmek için uzun bir süreçten geçmesi gerektiğini.

Asıl sen okuduğunu anlamamışsın. Evet sahip olmamız gerekiyor ama ne zaman böyle bir ekonomiye sahip olduk? Yani, daha 40 fırın ekmek yememiz lazım. Bizden bırak Almanya'yı Fransa'yı 1 tane Çekya, Polonya bile çıkmaz... Hiçbir zaman da çıkmadı. Eğer, onlar kadar iyi olacaksak çok uğraşmamız gerektiğini söylüyorum çünkü bize çok yabancı seviyeler onlar. Hiç o seviyelere çıkamadığımız için.

Hocam yazdığınız şey çok yanlış bir zamanlar böyle değildik sen ülkenin eski zamanlarını Çekya'dan daha kötü diyorsun ve sana şunu söyleyeyim eskiden ülkemiz şu anki halinden 3 4 kat daha iyi ve ucuzdu evet belki bir ABD veya gelişmiş Avrupa ülkeleri gibi değildi ama bize yetiyordu

Hocam şu an insanlar bir peyniri almak için neler yapıyor ben sadece ihtiyaçlarımı karşılamak için 6 7 yıl bekleyemem ben ailem masaya yemek koyamıyor haftanın 5 gününde pirinç ve makarna yiyorum ve böyle yaşayan tek ben değilim
Ben ekonominin şu anki halini savunmuyorum zaten ama "ekonomi düzelecek mi?" sorusuna karşıyım çünkü eski hali bile yetersizdi. Daha üst seviyelere çıkmayı, daha geniş bakmayı, daha vizyonist olmayı öğrenmemiz lazım. Eski ekonomiden kat kat daha iyi bir ekonomi elde edebiliriz, neden olmasın?

Hocam yazdığınız şey çok yanlış bir zamanlar böyle değildik sen ülkenin eski zamanlarını Çekya'dan daha kötü diyorsun ve sana şunu söyleyeyim eskiden ülkemiz şu anki halinden 3 4 kat daha iyi ve ucuzdu evet belki bir ABD veya gelişmiş Avrupa ülkeleri gibi değildi ama bize yetiyordu
Sen yanlış açıdan bakıyorsun. Bize yetiyordu evet ama refahımız üst düzey değildi. Eskiden de düşünmeden bir şey alamıyorduk. Avrupa'da bir şey alırken düşünüyorlar mı insanlar? Gürcistan'da bile her yer 8 silindir 3000-4000 motor araba dolu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı