Ekonomi neden kötü ve nasıl düzelir?

Tüketimden çok üretime geçilirse düzelmeye hafiften başlar. 20 sene gibi uzun bir süreçte düzeleceğini umuyorum. Kendi ülkemizde üretebildiğimiz ham maddelerden ürünler yapıp satabiliriz. İlk önce kendi dışa bağımlılığımızı azaltmaya çalışarak başlayabiliriz. Kendi giderlerimizi kendimiz karşılarız. Ardından fazla olanı ihtiyacı olan ülkelere satar ve gelen para ile dış borcumuzu kapatmaya çalışırız.Yeni fabrikalar ve iş kolları açarak işsizliği azaltırız. Emeklilik maaşını insanı değere çıkartarak insanların emekli olmasını sağlarız ve bu sayede okulunu bitiren kesime yer açılmış olur. Ayrıca haksız yere alınan 4-5 maaş olayını kaldırır. Bu maaş alan kişilerden aldıkları haksız maaşları geri vermesi için belli bir süre tanınır. Yeni kanunlar, yeni eğitim sistemi ve yeni sağlık sistemi tasarlayarak ülkenin daha güzel hale gelebileceğine inanıyorum. Daha çok yol varda işte ülkeyi ben yönetmiyorum.
 
Darbe için asker içinde örgütlenme olur. Eski darbelerin sebebi milli unsurları tehdit etmek ve askerin hoşnutsuzluğuydu. Bunu bildiri ya da toplantı ile dile getirir eğer olmazsa mektup yazılırdı. Ama başkanımız darbeden 10 sonra sokağa çıkın diyor. Ayrıca sabaha karşı yapılması gereken darbe insanların uyanık olduğu zaman yapılıyor. Aşağıda yazdığım soruları cevaplarsanız belki fikrim değişir.

Darbe neden sabah yapılmadı da yoğun olan saatte yapıldı?

Fetullahçılar yaptı diyelim. Bunlar neden sadece köprüyü kapattı ve az sayıda tank, asker çıkarttı?

Darbelerde medyalar kontrol altına alınır. Bu darbede neden tüm kanallar serbestti?

Erdoğan’ın çok iyi korunduğu bilinirken neden az sayıda asker ile gidilip ve bu askerlerin yakalandı?

Televizyon kanallarında darbe başlamadan konuşulmaya başlanmıştı ama Erdoğan sokağa çıkma yasağı ya da askerler için bildirge yayınlamadı?

Ayrıca yabancı devletlerin önceden nasıl bilebildi(Rusya, İngiltere)?

Ayrıca iletişimi kesmek için ya medya ya İnternet yasaklanır. Ama bunlar niye olmadı?

Eski Pentagon üst yetkilisi" sivilleri sadat öldürdü" dedi. Bu neden araştırılmadı?

Darbede üst yetkiler tutuklanırken Hulusi Akar ile ilgili niye tek bir soruşturma bile açılmadı?
Darbe sonrası gün niye bir anda hakimler ve belirli kişiler görevden alındı? Bunlar nasıl anında bilindi yoksa bu darbe bir temizleme işi miydi?
Benim görüşüm bu konu hakkında yeterli bilgi sahibi değilsin. Darbe girişimi her şey istedikleri gibi gitseydi sabaha karşı başlayacaktı ama işler istedikleri gibi gitmedi. O gün binbaşı fetöcü binbaşı O.K MİT'e gelip bir şeyler olacağını MİT müsteşarı Hakan Fidan ile alâkalı bir şeyler olacağını bahsediyor. Tabi hemen her şey açığa çıkmıyor yani darbe girişimi olacağını o dakikalar anlamıyoruz. Sonrasında Hulusi Akar'ın gelmesi ile işler biraz daha soruşturuluyor ve Salih Zeki Çolağı HKK'ye gönderiyor. Salih Zeki Çolak HKK'ye gittiğinde görevli fetöcüler her şeyin yolunda olduğunu bir problemin olmadığını bahsediyor. Yani Salih Zeki Çolağa bir problemin olmadığını söyleyen zaten fetöcü,hain darbe girişimine katılanlar dışındakiler evlerine yollanmış. Bu sırada Hakan Fidan ve Hulusi Akar buluşunca oradaki fetöcüler bir şeylerin ters gittiğini anlıyor. Salih Zeki Çolak'ta HKK' ye kontrole gidince hain darbe girişiminin açığa çıktığını düşünüp bu girişimi erkene alıyorlar. Darbeyi fetöcülerin yaptığını da sonrasında ortaya çıkan itiraflar ile görüyoruz. Darbe girişimi esnasında zaten medya kontrol altına alınmaya çalışıldı ve yalan habere bir süre devam ettiler. Olay köprüye tank çıkarmaktan fazlası bu hain girişim sadece İstanbul'da ayaklanmadı.
O zaman Erdoğan'ın Marmaris'te bulunması son dakika gelişmesi diyebiliriz çünkü o zaman Erdoğan'ın Marmaris'te bulunması hain darbe girişiminin kısa bir süre öncesinde belirlenmişti. Az sayıda asker dediğin de fetöcü SAT/SAS askerleri. Darbe girişiminin aslında Hulusi Akar tarafından yönetilmesi istendi ama bu Hulusi Akar reddedip karşı çıkınca kendisinin elini kolunu bağlayıp tuttular. Hulusi Akar'a bunu yapan da kendi özel kalemi Levent Türkkan. Hain fetöcülerin devlet içinde, ülke içinde ne kadar yükseldiğini gözler önüne seriyor. Sonrasında Akın Öztürk bu hain girişimi yönetti.Dediğin Hakim ve Savcılar'ın bu kadar hızlı yakalanması fetöcü oldukları kanıtlandığı içindir. Zira bildiğimiz fetömetre sayesinde yaklaşık 270 kriter ile puanlama sisteminden fetöcüler yakalandı. Kripto fetöcü dediğimiz kişilikler de er ya da geç yakalanıyor fetömetre sayesinde. Örnek olarak Burak Akın darbe girişiminden sonra sözde kahraman olarak yer alsa da kendisi kripto fetöcüdür. Hatta kendisi madalya bile almıştır. Kendisi hain darbe girişiminin yaşandığı gece fetöcü arkadaşı tarafından ayağından vurulması da fetö içinde "şefkat tokadı" olarak geçer. Yani işin özü fetöcüler hepsi anında yakanmadı ve hala yakalanmaya devam ediyor. Fetöcülerin çoğunlukla TSK içinde yapılansada ülkenin her tarafında rastlıyoruz. Fetöcüleri okullara yerleştirmek için çalıştıran MEB'deki görevlilerden fetöcüleri sağlık sorunları olmasına rağmen sağlık kontrollerinden adam kayırıp fetöcü olmayanları sağlık kontrollerinde eleyen doktorlara kadar her yerde yapılanmıştır.
Biraz uzun bir yazı oldu ama umarım sorularına cevap bulmuşsundur eğer aklında kalan soru varsa sor. Ben sana bu konuda Nedim Şener'in "Kahraman Hainler" adlı kitabını tavsiye ederim. Bu hain darbe girişimini dakika dakika, eğrisiyle doğrusuyla, kanıtlarla, fetöcülerin itirafları ile 70'lerden beri Türkiye ve Dünya içersinde nasıl yapılandığını gözler önüne seriyor.
Bu hain darbe girişiminin RTE tarafından kasıtlı olarak yapıldığını söylemek tamamen saçmalık bu gün her şey kanıtları ile açık açık ortada. Sen dersen ki RTE 2000'li yıllarda fetöculerin bu kadar ilerleyebileceğini görmedi,hamle yapması gerektiği zaman yapmadı dersen haklısın derim. Bu hain darbe girişiminin planlı olduğunu söylemek o gün şehit ve gazi olan , mücadele eden Türk'lere saygısızlık olarak görürüm.
 
Son düzenleme:
Ekonomi liyakatsizler yüzünden kötü. Ekonominin düzelmesi için, daha doğrusu ülkede her şeyin düzelmesi için önce eğitim sisteminin düzelmesi gerekiyor.
 
Bu saatten sonra zor düzelir be
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20210713-WA0034.jpg
    IMG-20210713-WA0034.jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 33

Geri
Yukarı