Ekonomik sıkıntılar zoruma gidiyor

Mesele ne olduğu ne yaptıkları değil. Mesele orada gerçekten de savaşmak için inen insanlar vardı. Gerçekten de bu ülkede vatanı önemseyen insanlar hala var. Hala birlik olmak isteyen insanlar var. Bu insanlara ulaşabilmek onlara sesimiz duyurabilmek önemli. İşin arka planını önemsemiyorum şu an. Dün mazide kaldı yarın belirsiz bugün ise bize verilen bir armağandır. Bugünü planlayalım bugünü değerlendirelim ki yarınımız güzel olsun.

Yarınınızın güzel olmasını istiyorsanız .. Bilinçli olmalıyız .. Dünümüzü bugünümüzü iyi hesap edip ona göre hareket etmeliyiz .

İşbu bilincimiz yoksa ; kendimizi kullandırtmaktan başka bir işe yaramaz yaptıklarımız .
 
Yarınınızın güzel olmasını istiyorsanız. Bilinçli olmalıyız. Dünümüzü bugünümüzü iyi hesap edip ona göre hareket etmeliyiz.

İşbu bilincimiz yoksa; kendimizi kullandırtmaktan başka bir işe yaramaz yaptıklarımız.

Yeterince kullanıldık yeterince köleleştirildik. Artık yetmez mi? Artık bu ülkenin şahlanması zamanı gelmedi mi? Bak sana demiyorum dünya devi yapacağım bu ülkeyi ama 1 vatandaşım bile akşam ne yiyeceğim sorusunu bütçesizlikten değil acaba bu akşam da ne yesek anlamında soracağı şekilde olana kadar ülkenin refahlık seviyesini insan statüsüne çekene kadar durmak istemiyorum.
 
Yeterince kullanıldık yeterince köleleştirildik. Artık yetmez mi? Artık bu ülkenin şahlanması zamanı gelmedi mi? Bak sana demiyorum dünya devi yapacağım bu ülkeyi ama 1 vatandaşım bile akşam ne yiyeceğim sorusunu bütçesizlikten değil acaba bu akşam da ne yesek anlamında soracağı şekilde olana kadar ülkenin refahlık seviyesini insan statüsüne çekene kadar durmak istemiyorum.

Peki köleleştirildiğimiz hususunda tarihimizi kim biliyor ?

Eğer ki bu ülkeyi ileriye taşımak istiyorsak ... Türkiye'nin sorunlarını en nesnel şekilde ele alıp ..

birer birer çözmeye başlamak gerekiyor ... Yani bir diriliş mücadelesi vermek gerekiyor .

Bunun içinde ... Artık önce en ufak da olsa ayıba karışmış insanların yukarıdan aşağıya iyice dışlanıp sonra da ; topyekün bir seferberlik ilan edilmesi gerekiyor her alanda ..

Bir eğitim , Bir aile , Bir insanlık seferberliği ...

Bunla alakalı da kesin çözümüm var ..

Aslında buraya yazmam daha doğru olur , Bir konu şeklinde de açabilirim .

Türkiye'yi düzeltmenin çözümlerini artık düşünmenin sırası geldi de geçiyor .
 
Peki köleleştirildiğimiz hususunda tarihimizi kim biliyor?

Eğer ki bu ülkeyi ileriye taşımak istiyorsak... Türkiye'nin sorunlarını en nesnel şekilde ele alıp.

Birer birer çözmeye başlamak gerekiyor... Yani bir diriliş mücadelesi vermek gerekiyor.

Bunun içinde... Artık önce en ufak da olsa ayıba karışmış insanların yukarıdan aşağıya iyice dışlanıp sonra da; topyekün bir seferberlik ilan edilmesi gerekiyor her alanda.

Bir eğitim, bir aile, bir insanlık seferberliği...

Bununla alakalı da kesin çözümüm var.

Aslında buraya yazmam daha doğru olur, bir konu şeklinde de açabilirim.

Türkiye'yi düzeltmenin çözümlerini artık düşünmenin sırası geldi de geçiyor.

Benim de amacım bu. Ülkede benim gibi sesi olan insanlar var bunların sesi bastırılmış. Onların sesi olmak. Şu ekonomi bakanı olsun bu olsun demeyeceğim. Gerekirse hocaların derslerine tek tek gireceğim derslerinde dinleyip karar vereceğim. Gerek kendim girerim gerek bir adama görev veririm kamera ile izlerim. Sonuçta ben orada olursam işi şova dökebilir. Ekonomi sorunu en doğru insanı seçerek düzelir. Küllerimizden yeniden doğma zamanımız geldi. Eğitim sistemi baştan sona değişmeli. Her alanda kaynaklar açılmalı. Çocuğun resme yeteneği var ama aç kalır iş bulamaz diye zorla sayısala yönlendiriliyor hem hayattan zevk almıyor hem de belki bir da vinciyi bir picassoyu yakmış oluyoruz. Futbol kadar bütün spor dalları önemlidir. Tamam futbol çok izlendiği için gelir-gider döngüsü çok daha fazla ama diğer sporlar da ön plana çıkarılmalı teşvik edilmeli. Ailelere 3 çocuk demek yerine iyi yetiştirilmiş çocuk yapacak kadar çocuk yapın demek daha doğru. Vergi ülkelerinde nüfus önemlidir. Ama gelişmiş ülkelerde çocuk sayısı değil kalifiyeli eleman sayısı daha önemli. Herkes mühendis doktor olursa kim alt kademe işleri yapacak dersen de Amerika gibi yaparız biz de. Belli kalifiyenin altındaki yabancı uyruklu ya da yerli uyruklu insanları yerleştiririz. Bknz. ABD de alt kademe işleri yapan insanlar genelde İspanyolca konuşurlar İngilizce dahi bilmezler. Irkçılığı sevmem ama Türk açken suriyelinin keyif çatması da sinirden dişlerimi sıkmama neden olan başka bir olaydır.
 
Bu toplumsal yozlaşma 20-30 hatta 100 yıl öncesine dayanmıyor en az 150-200 yıllık bir toplumsal yozlaşma var.
 
Benim de amacım bu. Ülkede benim gibi sesi olan insanlar var bunların sesi bastırılmış. Onların sesi olmak. Şu ekonomi bakanı olsun bu olsun demeyeceğim. Gerekirse hocaların derslerine tek tek gireceğim derslerinde dinleyip karar vereceğim. Gerek kendim girerim gerek bir adama görev veririm kamera ile izlerim. Sonuçta ben orada olursam işi şova dökebilir. Ekonomi sorunu en doğru insanı seçerek düzelir. Küllerimizden yeniden doğma zamanımız geldi. Eğitim sistemi baştan sona değişmeli. Her alanda kaynaklar açılmalı. Çocuğun resme yeteneği var ama aç kalır iş bulamaz diye zorla sayısala yönlendiriliyor hem hayattan zevk almıyor hem de belki bir da vinciyi bir picassoyu yakmış oluyoruz. Futbol kadar bütün spor dalları önemlidir. Tamam futbol çok izlendiği için gelir-gider döngüsü çok daha fazla ama diğer sporlar da ön plana çıkarılmalı teşvik edilmeli. Ailelere 3 çocuk demek yerine iyi yetiştirilmiş çocuk yapacak kadar çocuk yapın demek daha doğru. Vergi ülkelerinde nüfus önemlidir. Ama gelişmiş ülkelerde çocuk sayısı değil kalifiyeli eleman sayısı daha önemli.

ayrı bir konu yazacağım çözümümü de paylaşacağım .. Beyin fırtınası da yapabiliriz .
 
Ayrı bir konu yazacağım çözümümü de paylaşacağım. Beyin fırtınası da yapabiliriz.

Etiketlersin hocam.

20 senedir hala aynı kişi tarafından yönetiliyorsak, hak ediyoruz demektir.

Ben şahsen eskiden üzülürdüm, şu an üzülmüyorum. Daha bugün Çankırı'da %89 oyla akp kazandı yine. Ne diyebilirim ki?

O rakamlara aldanma biz bunun dalgasını arkadaşlar arasında çok yaparız. 4 arkadaş mesela takılıyoruz. Yapılan ankete göre ülkede 4 kişiden 4'ü erkek diyoruz. Ya da her 4 kişiden 2'sinde RTX3070 Ti ekran kartı var diyoruz. Sence gerçek verileri yansıtıyor mu? O sonuçların acaba kaçı kendi partisinden?

Bu toplumsal yozlaşma 20-30 hatta 100 yıl öncesine dayanmıyor en az 150-200 yıllık bir toplumsal yozlaşma var.

Algıyı değiştirmek kolay değil. Ama bir şey yapmadan durmak benim için daha zor. Ya ölüm ya hürriyet.

Sevdiğim bir şiiri buraya bırakmak istiyorum.

Şanlı Türk milleti.
Dik tut başını.
Çıkar at şu yasını.
Bugün senin günün.

Türlü savaşlardan çıkıp.
Bu günlere geldin.
Çelik süngülerle kazandığın özgürlüğünü.
Başkentine diktin.

Bugün açsın artık yüzünde gülücükler.
Gururlan bugün şerefinle sen.
Çık sokaklara ey Türk.
Bak gökyüzüne.
O ne kadar hür ise sen de o kadar hürsün.

Kapılma bugün aşkın gücüne.
Düşünme eğlenmeyi.
Düşünme bugün kederi.
Bağır sesin ne kadar çıkıyorsa.

Uyuyanlar uyansın diye.
Haykır gökyüzüne.
Düşman öğrensin diye.
Haykır cihanın tümüne.

Utanma sakın.
Küçümseme bugünü.
Ölümün ellerinden alınmış.
Bir hediyeyi küçümseme sakın.

Ya ölüm ya hürriyet.
Diye şehit düşmüştü atan.
Şimdi sana bıraktığı hürriyet.
Yadigardır ondan.

Emanete sahip çıkmak.
Töremizde vardır.
Hürriyet uğruna ölmek.
Bizler için kolaydır.

Kazanılan ne savaştır ne ganimet.
Özgürlüğü söktü aldı bu millet.
Akıttı o asil kanını.
Cumhuriyet uğruna.
Vatanın her karış toprağına.

İnönü, Sakarya, dumlupınar.
Hepsi hatırımda.
Dökülen kan yazılan destan.
Hâlâ aklımda.

Tüm cihan duysun.
Bugün günlerden 28 Ekim.
Bir ses yükseldi semaya.
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.

O günün sabahına şükürler olsun.
Tüm şehitlerin hakkı size helal.
Bayrağım hür vatanım sağ.
Milletim var olsun!
 
Son düzenleme:
Şu an değil. Şu an değil. İstediği de bu. Ohal ilan edip seçimi erteleyebilir. İyi bir ekonomist değilim belki ama iyi bir stratejistimdir. Bir şeyler nasıl yönetilir ya da nasıl devrilir iyi bilirim. Çok yıkıldım çok toparlandım. Bu dediğin tepkiler seçimden sonra yapılabilinir ancak.

Tam yetki kötü bir şey değil. Doğru ellerde bizi zirveye çıkarır. Kötü ellerde bizi yerin dibine sokar. Şu an hangi durumdayız yorum yapmıyorum sen karar ver.

Merhaba Murat, iyi bir stratejist olduğunu söylediğin için bunu belirtmem gerek;

Sabır en büyük silahtır. Düşüncesizce hareket etmek karşı tarafa avantaj sağlayabilir. Bekleyip görmekte fayda var.

Şu an açıkçası yavaştan başlayayim derken bu geçiyordu aklımdan. İnsanlara sesimi en iyi öyle duyurabilirim. Sesime yanıt verenlerle çoğalır ve güçleniriz.

"Bekleyip görmek" iyi bir strateji parçası değildir. Bu süre zarfında politik hamleleri, ilişkileri sürekli takip edip stratejileri okumak, bizim için iyi/kötüyü seçmek, sonraki hamleleri incelemekle bitmeyen bir durumdur.

Devletler konusunda insanın veya toplumun çok bir önemi yoktur, onlar başka seviyede varlıkları olan sistemlerdir. Tek başına bir değişiklik yaratman için tüm sistemlerin her şeyi sıfırlayacakları bir an peşinde olmaları lazım - bunu 2 kere denediler, 3'sünde akıllandıkları için 22 yıldır yeni stratejilerini daha başarılı silahlarla uyguluyorlar.

Siyasi tarihi 1400'den günümüze araştırman gerekli, çok fazla politik hamle ve sonuçlarını tek elden öğretiyor sistem. Oysa durum çıkarlar, dengeler ve yönetimler.

Günümüzdeki siyasi ilişkiler ve politikayı anlatırken, öldürülerek geride özet bırakan j. F. Kennedy'nin konuşması:

"'Gizlilik sözcüğü, özgür ve açık bir toplumda tiksindiricidir. Ve bizler insan olarak doğamız ve tarihimiz gereği gizli topluluklara, gizli yeminlere, gizli işlemlere karşıyızdır. Karşı olduğumuz dünya'yı sarmış durumda olan ve öncelikle; kendi etki alanını genişletmek için gizli saklı amaçlara dayanan kocaman ve acımasız bir komplodur. Bu komplo, saldırı yerine içimize sızmaya, seçim yerine hükümeti yıkmaya, devirmeye, özgür seçim yerine korkutmaya ve kaosa dayalı bir kumpastır. Bu öyle bir sistemdir ki muazzam miktarda insani ve maddi kaynakları, sıkça ördüğü askeri, diplomatik, istihbari, ekonomik, bilimsel ve siyasi operasyonlarla birleştirerek yüksek verimli bir makine haline gietirip, emellerine doğru sürükler. Onun hazırlıkları gizlenir, belli edilmez, yayınlanmaz. Onların hataları gömülür gazete manşetlerinde göremezsiniz, onlar muhalifleri sustururlar dinleyemezsiniz. Hiçbir harcamaları sorgulanmaz hiçbir sırları açıklanmaz. Bu nedenledir ki, atinalı yasa koyucu solon onu tartışmaktan kaçan her vatandaşı suçlamıştır. Olağan üstü bir vazife olan Amerikan halkını uyarma ve aydınlatma konusunda sizlerden yardım bekliyorum. Sizin yarımınızla insan doğsuğu gibi olacaktır: Özgür ve bağımsız."
 
700 Matematik öğretmeni alan devlet, 1200 Din öğretmeni alıyor. Liseye gidecek çocukların 3 tercihinden biri imam hatip lisesi olmak zorunda. Malum kişi arapları bizden daha çok seviyor. Ülke yöneten insanın dininin olmaması lazım. Varsa bir dini kendisine saklasın, bunu topluma yansıtmasın. Ama bu millet onu istemiyor, başımızda müslüman olsun istiyor. Alın size müslüman böyle devam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı