Ekonomist Selçuk Geçer: "Dolar 60-70 TL olabilir"

5 Nisan kararlarına dayandırarak bunu söylüyorsa biraz sallamış bence. Şu anki koşullar benzerlik gösterse de kurallar tamamen değişti. Geçmişe bakarak bugünü değerlendiremezsiniz yani. Akp döneminin hiçbirini Türkiye'nin geçmişine benzetemezsiniz. Olur veya olmaz bilmiyorum ama bu olacaksa bile 5 Nisan 94te böyle oldu aynısı denilemez. Lütfen paniklemek yerine o dönemki ekonomik şartlara bakın. Her şey Özal ile alakalı değil. Borçlar vardı falan filan safsata. Hatalarla dolu bir ekonomi yönetimi çillerin yaptığı. Hangi hükümet kötü koşulları kendinden bilir? Bir günah keçisi bulunmuş yükleniyorlar işte.
Benim annem emeki bankacı, babam emekli sigortacı. 1994 yılında gerçekleşen durumu kendilerinden fazlasıyla duydum. Bu ülkede akılsız politikalar devam ettiği sürece "imkansız" olarak görülen şeyler devam eder. 2019 sonunda dolar 5,95 TL seviyesindeydi. Şimdi %300 değer kazanmış durumda. Birine "dolar %300 artacak, topla!" dense gülerdi ama oldu. O zamanın, bu zamanın olayı yok. O zaman konuşan Tansu Çiller, şu zamanın hükümeti ile yakın temas halinde. Biraz görmek lazım.
 
Bunu tahmin etmek için ekonomist olmaya gerek yok ki hükümet mantıklı adımlar atmıyor. Ekonomist olmayan birisi de bu tahmini yapabilir. Önemli olan TL'nin dolar karşısında değer kaybetmemesi adına yapılması gerekenler, biraz bunlardan bahsetmeli.
 
En kötü ihtimal sonbahar da 30TL olur bence.
Seçime kadar tutacaklar hatta düşürebilirler de. Seçimden sonra eğer kazanırlarsa geçmiş olsun, iktidar değişirse de geçici olarak dolarda ciddi geri çekilme bekliyorum. Eğer yeni iktidar işi baştan sıkı tutarsa biraz rahatlayabiliriz.
 
Ne tutması :D dolar burada dursun öpüp başınıza koyun dua edin. :D
Bakalım zaman gösterecek. Ödemeler var eylül sonunda ama ben yine de bunların ne yapıp edip doları buralarda tutacağını düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı