Ekran çözünürlüğünde kenarlar siyah oluyor

ozan1991

Decapat
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
39
Arkadaşlar önerilen ekran çözünürlüğü 1366-768 ama ben bu çözünürlüğe alınca ekran kenarları siyah oluyor. 1920-1080 çözünürlükte ekranı tamamen kaplıyor ama bu seferde oyunlarda ekran kaplanmıyor.

AMD Catalyst Control Center'dan bakayım dedim yan tuş yapınca gözükmüyor, yüklemeyi denedim yükleniyor ama masaüstüne gelmiyor bulamıyorum nereye gidiyor.

Şimdi ben 1366-768 çözünürlükte nasıl ekranı kaplayabilirim sorun nerede?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartı driverını kuruyorum, en son AMD software diye bir ekran çıkıyor donanım algılanıyor dedikten sonra hata184 diye bir kod alıyorum.

Şu an ekran kartı driverı kuruldumu ben onu da anlamadım.

Windows 8.1 olanı indirmiştirm ondan mı acaba 8. için olanı indiriyorum.
 
Başlat menüsüne aygıt yöneticisi yazın, görüntü bağdaştırıcıları bölümünde ekran kartınız yazıyorsa driver kurulmuştur demektir.

Hata 184 sorunu sanırım işletim sisteminizin Windows 8 olmasından kaynaklanıyor. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-kb184
Bu sitede Radeon Software'nin W10 ve W7'de çalıştığı yazıyor.

Eğer Catalyst hala gelmiyorsa ve ekran kartınız kurulduysa (aygıt yöneticisinden bakınız) internetten yükleyebilirsiniz, eğer çözülmezse önereceğim bir şey kalmadı. Konuyu öne çıkarıp daha bilgili kişilerin gelmesini bekleyebilirsiniz.
 
Yahu okumuyorsun galiba yazımı yok bende biliyorum yan tuş yapınca olması gerektiğini ekran kartı
Okumuyorsun galiba demişsin? Sağ tık diyeceğine yan tık demişsin, Driversız bilgisayar kullanıyorsun bunları bilmeyebilirsin sorun değil ama arkadaşa saygısızlık yapman hoş değil adam 2 sayfa boyunca sana yardım etmeye çalışmış ben çoktan takip bırakma tuşuna basmıştım.
 
Yok kusura bakmam, bir problemin var bir anlık sinirle öyle bir şey demiş olabilirsin. Yine de başka biri kırılabilir, özen göstermeni tavsiye ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki adımları dener misin?
 
Hocam uyguladım ama bir şey değişmedi, alttan üstten ekran tam kaplıyor sağdan ve soldan kaplanmıyor sadece oyun için değil masaüstünde de şu anda bu şekilde kenarlar siyah.

Sağ tık ekran çözünürlüğü seçeneğinden 1920-1080 yapınca ekran tam kaplanıyor ama bu çözünürlük pek uygun değil oyunlar için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı