Çözüldü Ekran durduk yere kapanıyor fakat sistem çalışmaya devam ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lecarte

Decapat
Daha fazla  
Merhaba;

Yeni bir ekran kartı aldım (RX 570 8 GB Sapphire) ve sisteme taktığım günün ertesi günü monitörüm aniden kendi kendine kapanmaya başladı.
Bazı günler hiç kapanmıyor bazı günler ise art arda kapanıyor ve sisteme reset atmadan açılmıyor.

Farklı bir monitör ile denedim, sorun monitörde değil.

PSU: Thermaltake smartpower 530W80.
Anakart: EX-A320M-Gaming
İşlemci: Ryzen 5 1400.
Ekran kartı: Sapphire RX 570 8 GB.

Eski ekran kartım GT1030 ve böyle bir sorun yaşamıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, Bilgisayarımı formatlayıp baştan windows 11 kurdum ve bütün driverları baştan yükledim. Sorun çözüldü.
Sorununuz RAM'lerde olabilir mi? Böyle benzer bir durum benim de başıma gelmişti sorunu ekran kartında arıyordum lakin RAM'lerde çıkmıştı. (1 senedir kullandığım RAM'ler)

Monitör kapanmıyor, ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor. Çift BIOS ise diğeriyle dene, olmazsa başka karta geçmeni öneririm artık.
Yanıt için teşekkürler.
Çift bios derken neyden bahsettiğinizi anlamadım.
Birde ekran kartı değiştirmeden bir çözüm bulabilirmiyim?

Sorununuz RAM'lerde olabilir mi? Böyle benzer bir durum benim de başıma gelmişti sorunu ekran kartında arıyordum lakin RAM'lerde çıkmıştı. (1 senedir kullandığım RAM'ler)
Olabilir fakat önceki ekran kartımda hiç böyle birşey yaşamamıştım. Sorun eğer ramlerdeyse ne yapmamı önerirsiniz. Teşekkürler

Farklı RAM ile dene ama bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Ekran kartı değişmeden bir çözümü yok. Tamire vermen lazım ama tamir de tuzlu ve genelde uzun ömürlü olmuyor.

Çift BIOS dediğim ekran kartı üzerinde bir anahtar, kartta 2 tane yazılım var ve bu anahtar sayesinde ikisi arasında geçiş yapabiliyorsun. PC kapalıyken anahtarı diğer tarafa çek.

Merhaba, Bilgisayarımı formatlayıp baştan windows 11 kurdum ve bütün driverları baştan yükledim. Sorun çözüldü.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı