375973 Hectopat Katılım 14 Ekim 2020 Mesajlar 1.060 Makaleler 6 Çözümler 4 27 Kasım 2020 #1 Bugün durup dururken bu konu aklıma takıldı. Bir ekran görüntüsü aldığımızda bu ekran görüntüsü monitörde bizim gördüğümüz şekilde mi alınıyor yoksa ekran kartından gelen görüntüye göre mi alınıyor? Son düzenleyen: Moderatör: 27 Kasım 2020
Bugün durup dururken bu konu aklıma takıldı. Bir ekran görüntüsü aldığımızda bu ekran görüntüsü monitörde bizim gördüğümüz şekilde mi alınıyor yoksa ekran kartından gelen görüntüye göre mi alınıyor?
SkyRose Megapat Zamanın Tanığı Katılım 26 Haziran 2019 Mesajlar 6.083 Makaleler 5 Çözümler 59 27 Kasım 2020 #2 Ekran kartından aktarılana göre. Mesela parlaklığı arttırırsanız veya ölü pikselin ekran görüntüsünü alırsanız ekran görüntüsünde belli olmaz. Aynı şekilde monitör menüsü de ekran görüntüsünde görünmez, çünkü ekran kartından bağımsız.
Ekran kartından aktarılana göre. Mesela parlaklığı arttırırsanız veya ölü pikselin ekran görüntüsünü alırsanız ekran görüntüsünde belli olmaz. Aynı şekilde monitör menüsü de ekran görüntüsünde görünmez, çünkü ekran kartından bağımsız.
Berat Gümüşçü Megapat Zamanın Tanığı Katılım 24 Nisan 2015 Mesajlar 1.156 Makaleler 1 Çözümler 2 Yer Ankara Daha fazla Cinsiyet Erkek 27 Kasım 2020 #3 Ekran kartından çıkan görüntüye göre alınıyor.
E exTypen Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 7 Mart 2020 Mesajlar 2.359 Çözümler 12 27 Kasım 2020 #4 Ekran kartından gelen görüntüye göre.
omererensen Decapat Katılım 26 Ekim 2020 Mesajlar 406 Çözümler 1 Yer Bursa Daha fazla Cinsiyet Erkek 27 Kasım 2020 #5 Karttan gelen görüntüye göre alınır. Çünkü donanımsal bir arıza olması halinde alınan ekran görüntüsü düzgün gözükmez. (Eğer direk ekrandan alsa)
Karttan gelen görüntüye göre alınır. Çünkü donanımsal bir arıza olması halinde alınan ekran görüntüsü düzgün gözükmez. (Eğer direk ekrandan alsa)
Ma'at Terapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 23 Haziran 2019 Mesajlar 7.087 Makaleler 8 Çözümler 297 27 Kasım 2020 #6 Değişir. Fare imlecinin görünmemesi seçilirse monitörde gördüğümüz görüntü olmaz mesela. Onun dışında ekran kartında işlenen görüntü gibi işte. Gece modu veya Digital Vibrance ayarı var ise yine onların da belli olması lazım görüntüde.
Değişir. Fare imlecinin görünmemesi seçilirse monitörde gördüğümüz görüntü olmaz mesela. Onun dışında ekran kartında işlenen görüntü gibi işte. Gece modu veya Digital Vibrance ayarı var ise yine onların da belli olması lazım görüntüde.
2 286313 Kilopat Katılım 9 Kasım 2019 Mesajlar 4.711 Makaleler 3 Çözümler 60 27 Kasım 2020 #7 Ekran kartındaki görüntüye göre. Daha önce CSGO'da Asus monitörümün Game Mode kısmından crossfire kısmını açıp, ss almıştım. Ama gözükmemişti.
Ekran kartındaki görüntüye göre. Daha önce CSGO'da Asus monitörümün Game Mode kısmından crossfire kısmını açıp, ss almıştım. Ama gözükmemişti.
realmoonlight Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 28 Mayıs 2019 Mesajlar 5.337 Makaleler 6 Çözümler 35 Yer Montreal, QC, Canada 27 Kasım 2020 #8 Ekran kartından çıkan temiz görüntü alınır, ölü pixel ve ekranda var ise titremeler bile görünmez.
Kolpa Ayhan Picopat Katılım 25 Eylül 2020 Mesajlar 407 27 Kasım 2020 #9 SkyRose dedi: Ekran kartından aktarılana göre. Mesela parlaklığı arttırırsanız veya ölü pikselin ekran görüntüsünü alırsanız ekran görüntüsünde belli olmaz. Aynı şekilde monitör menüsü de ekran görüntüsünde görünmez, çünkü ekran kartından bağımsız. Genişletmek için tıkla... Ekran kartı dışında donanımsal, görüntüye etki eden bir arıza var ise ekran görüntüsü aldığımızda bu arıza gözükmez mi?
SkyRose dedi: Ekran kartından aktarılana göre. Mesela parlaklığı arttırırsanız veya ölü pikselin ekran görüntüsünü alırsanız ekran görüntüsünde belli olmaz. Aynı şekilde monitör menüsü de ekran görüntüsünde görünmez, çünkü ekran kartından bağımsız. Genişletmek için tıkla... Ekran kartı dışında donanımsal, görüntüye etki eden bir arıza var ise ekran görüntüsü aldığımızda bu arıza gözükmez mi?
SkyRose Megapat Zamanın Tanığı Katılım 26 Haziran 2019 Mesajlar 6.083 Makaleler 5 Çözümler 59 27 Kasım 2020 #10 Kolpa Ayhan dedi: Ekran kartı dışında donanımsal, görüntüye etki eden bir arıza var ise ekran görüntüsü aldığımızda bu arıza gözükmez mi? Genişletmek için tıkla... Nasıl yani? Kablo ise genelde gözükür ama diğerlerini pek görmedim. İşlemci yüzünden ekranı yamulan vs. Ama sebep oluyorsa onlar gözükecektir diye düşünüyorum.
Kolpa Ayhan dedi: Ekran kartı dışında donanımsal, görüntüye etki eden bir arıza var ise ekran görüntüsü aldığımızda bu arıza gözükmez mi? Genişletmek için tıkla... Nasıl yani? Kablo ise genelde gözükür ama diğerlerini pek görmedim. İşlemci yüzünden ekranı yamulan vs. Ama sebep oluyorsa onlar gözükecektir diye düşünüyorum.