Ekran kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor

hariseldon

Kilopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
SAÜ
İyi günler geçenlerde eski bilgisayarıma ekran kartı ve yeni PSU edindim ve bütün driverları güncel bir şekilde kurdum ve kullanıma hazırladım ( işletim sistemi güncellemeleri dahil) yani sorunun yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Soruna gelecek olursak sorun şu; bilgisayar rutin bir şekilde çalışıyor ve bazen görüntü gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Elimde monitör olmadığından dolayı 4K LG Smart TV'de kullanıyorum bilgisayarı ve başka bir ekranda test etme imkanım olmadı. Isı dereceleri normal ve kapanma yaşadığım anlardan biri ilginçtir şöyle;

-Windows Update güncelleme detaylarına girip yeniliklerin ne olduğuna bakacağım sırada ekran gidiyor ama ekran kartı dahil tüm kasa çalışmaya devam ediyor.
-Ekran çözünürlüğünü değiştirmeye kalktığımda ekran gidiyor ( her seferinde ekran gitmiyor).

Şahsi fikrim PSU'nun yeterli güç üretmiyor. Ekran kartı ve aşağıda linkteki PSU'nun yeterli olacağını yine bu forumda başka bir konuda görmüştüm ve biraz da ona güvenerek almıştım. Zaten gerekli minimum güç kaynağı 500W istiyordu ve pek bir bütçem olmadığından dolayı ucuz ve mantıksız bir seçim yaptım.

Sistem detayları;

-X5260 Xeon işlemci
-2 GB 1333MHz Kingston RAM
-G41C-GS ASRock anakart
- GTX 670 MSI Power Edition ekran kartı
- 500W PSU

Dipnot: 2 GB 133MHz Kingston RAM takılı şu anda, 2X4 8 GB RAM sipariş ettim bahsettiğim görüntü gitme sorunu RAM'den kaynaklanmadığını düşünüyorum ama yine de belirtmekte fayda var.

Mevcut PSU,

Mevcut anakart,

Mevcut CPU,

Mevcut GPU,

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımınız eski sayılır. Bence sorun 4K bir televizyona bağlı olması o kartın 4K çözünürlükte iş görebilmesi bile iyi bence.

Bir önceki gün Poly Bridge'de 4k çözünürlükte 180 fps civarı aldım, bugün aynı oyuna girerken ekran görüntüsü gidiyor. 1 günde kart mı bozuldu anlam veremiyorum.
bilgisayar da görüntü giderken anladığım kadarıyla kendini resetliyor ve görüntü gelmiyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı