Ekran kartı 100 derece oluyor

Huseyin677

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese.
Sanırım ısınma problemi ekran kartımın fanlarını temizledikten sonra başladı. Büyük ihtimal sorun şu elim termal macuna değdi ve büyük bir kısmı elimde kaldı. Soğutma bloğunu tam taktığıma eminim. Masaüstünde 70'lere kadar Google açınca ise 100 dereceyi görüyor. Yaklaşık 4 yıldır termal macun yenilemedim yenilemem gerekiyorsa hangi macunu almamı tavsiye edersiniz?

Not: En fazla 70 TL verebilirim.

Ekran kartı zarar görmüş 100 derece nedir? Artics MX4 MasterGel Pro tavsiyemdir siz o kartın çalıştığına sevinin diyeyim.

Ciddi misiniz 😭
Şu işinizi gayet de görür.

Sizce eskisi gibi boşta 35-45 derecelere kadar düşer mi?
Arctic MX-4 önerecek forum üyeleri ama almanı tavsiye etmiyorum. Abartıldığı kadar iyi değil (ya da bana gelen macun o kadar iyi değildir bilemiyorum ama yorumlarda hep abartıldığı ifade ediliyor.).

Cooler Master MasterGel Regular Gri Termal Macun - MGX-ZOSG-N15M-R2 - incehesap.com

Kesin zarar gördü bozuldu demiyorum, ama görmüş olabilir çünkü 85 derece üstü ekran kartı için sağlıksız çalışma sıcaklığı.

Soğutma bloğunu takarken fark etmeden elim termal macuna değmiş ve üzerinde neredeyse hiç macun kalmadı. Umarım bir şey olmaz. Teşekkürler yardım için.

Büyük ihtimalle düşer. Aynı şeyi ben de yaşadım, termal macunu sürdükten sonra düzeldi.

Termal macunsuz yine boşta 30-40 derecelerde geziyordu o kadar fazla değildi ama oyuna girince 10 saniyede 70 derece ve 2000 RPM fan hızına çıkıyordu, oyunu oynasam muhtemelen benim de 100 derecelere kadar çıkardı. Termal macun ile eski sıcaklığına döndü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı