Çözüldü Ekran Kartı 8 Pin Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rmznmemis1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 0 ekran kartı almak istiyorum. Ekran kartı özelliklerinde bağlantı noktasında 1x8 yazıyor ama kasam da sadece 6 pin güç girişi var. 6 pin to 8 pin kullanmak ekran kartına zarar verir mi? Tam performans alır mıyım?

IMG_20200404_151918.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
6 pin bağlantı ile 75 Watt, 8 pin bağlantı ile 150 Watt güç sağlanır. 6 pinden 150 Watt çekmeye çalışırsanız, hat aşırı şekilde ısınıp fiziki zarara sebep olabilir. İlla bu PSU yu kullanacaksanız 2 Molex'i 8 pine çevirmek daha sağlıklı olacaktır.
Kaliteli bir dönüştürücü al sorun olmaz. İmkanın varsa geleceğe dönük bir PSU al, sevgiler.
Vallahi sesimi çıkarmıyorum diyorum ama durduramıyorum kendimi yahu kardeşim neye göre tavsiye veriyorsun belki adamın alacağı ekran kartı yüksek güç gerektiriyor bilip bilmeden sırf yazmak için yazıyorsunuz.

6 Pin bağlantı ile 75 Watt, 8 pin bağlantı ile 150 Watt güç sağlanır. 6 Pi'nden 150 Watt çekmeye çalışırsanız, hat aşırı şekilde ısınıp Fizik'i zarara sebep olabilir. İlla bu PSU'yu kullanacaksanız 2 Molex'i 8 pine çevirmek daha sağlıklı olacaktır.

Molex dediğiniz olay nedir tam olarak? Kusura bakmayın bilmiyorum?
Aynı sorun bende de vardı, benim PSU 430 Watt Gold ve ben Molex'i 8 Pine çevirdim hiç sorunsuz kullanıyorum. Ekran kartım ise MSI RTX 2060 Gaming Z. Bence dönüştürücü al.
Tavsiye edebileceğiniz bir dönüştürücü var mı ?
Molex dediğiniz olay nedir tam olarak? Kusura bakmayın bilmiyorum?

Tavsiye edebileceğiniz bir dönüştürücü var mı?

Molex kasanın içinde mi bulunuyor pek anlamadım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı