Çözüldü Ekran Kartı 8 Pin Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rmznmemis1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 0 ekran kartı almak istiyorum. Ekran kartı özelliklerinde bağlantı noktasında 1x8 yazıyor ama kasam da sadece 6 pin güç girişi var. 6 pin to 8 pin kullanmak ekran kartına zarar verir mi? Tam performans alır mıyım?

IMG_20200404_151918.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
6 pin bağlantı ile 75 Watt, 8 pin bağlantı ile 150 Watt güç sağlanır. 6 pinden 150 Watt çekmeye çalışırsanız, hat aşırı şekilde ısınıp fiziki zarara sebep olabilir. İlla bu PSU yu kullanacaksanız 2 Molex'i 8 pine çevirmek daha sağlıklı olacaktır.
Yukarıdaki arkadaşın attığı dönüştürüyü kullanmak daha iyi değil mi?
Durum kablodan çekilecek güç ile alakalı, arkadaşın kartı GTX 2060 TI 190 Wattlık bir kart PCI-e ve 6 pin ekran kartı güç kablosunun sağlıklı verdiği güç toplamda 150 watt. O kablo ile hem PCI-e ye hem de 6 pin güç hattına ekstra güç biniyor. Sonuçta malzemenin ömründen gidiyor. Şu an için çalışması, sürekli çalışacağı manasına gelmemektedir. Bilgisayarı sağlıklı ve uzun ömürlü kullanmak için üreticilerin tavsiye ettiği değerler içinde hareket etmek daha iyi olur. Bu demek değildir ki kesinlikle kullanılamaz tercihtir, ben pek tercih etmiyorum.

8 Pin Power Kablo 8 Pin to Molex Power PCIE Ekran Kartı Güç Kablosu Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Böyle bir kablo kullanabilirsiniz. PSU dan gelen genelde eski tip HDD ya da DVD lere bağlanan 4 pinli güç kablolarının soketleri Molex tiptedir.
Durum kablodan çekilecek güç ile alakalı, arkadaşın kartı GTX 2060 TI 190 Wattlık bir kart PCI-e ve 6 pin ekran kartı güç kablosunun sağlıklı verdiği güç toplamda 150 watt. O kablo ile hem PCI-e ye hem de 6 pin güç hattına ekstra güç biniyor. Sonuçta malzemenin ömründen gidiyor. Şu an için çalışması, sürekli çalışacağı manasına gelmemektedir. Bilgisayarı sağlıklı ve uzun ömürlü kullanmak için üreticilerin tavsiye ettiği değerler içinde hareket etmek daha iyi olur. Bu demek değildir ki kesinlikle kullanılamaz tercihtir, ben pek tercih etmiyorum.
Alacağım Ekran kartı Asus rog strix rx 570 olucak. İtx kullanıyordum daha önce

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı