Ekran kartı alınırken hangi testler yapılmalı?

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
Merhaba. Yarın GTX 550 Ti alacağım. Üniversiteye kadar idare etsin. Daha sonra daha iyi bir laptop alacağım. Neyse asıl soruma geleyim. Satıcı olan kişi dükkanımızda dilediğimiz testleri yapabilirsiniz dedi. Şimdi ben hangi testleri yapmalıyım? FurMark diyordu birisi. O ne oluyor? Şimdiden teşekkürler.

FurMark ekran kartının performansını test etmek için kullanılan bir program, ve ekran kartı ikinci el bir ekran kartı alınırken kesinlikle yapılması gereken bir test. Genellikte satan kişi bakımları yapıldı vs. diyor ama bakımsız oluyor ve çok ısınıyor. Bende ekran kartı aldığımda adam açtı testi normaldi fakat normalde 80 derece olması gereken ekran kartı 2-3 ay içerisinde 85-87 derecelere kadar çıktı. FurMark indirmek için buraya tıklayabilirsin.

Tamam. Teşekkürler. Satıcı oyun testi de yapmış. Tek başıma gitsem sorun olur mu? Ekran kartlarından pek anlamam. Ben sürekli işlemcinin dahili GPU'sunu kullandığım için ekran kartlarından pek anlamam.

İşlemcinin dahili GPU'sunu kullanmanı pek tavsiye etmem. Bence bilgisayar kasanı alıp git çünkü adamın dedikleri doğru olmayabilir, ama eğer güveniyorum diyorsan kasanı götürmeyebilirsin.

İşlemcinin dahili GPU'sunu kullanmanı pek tavsiye etmem. Bence bilgisayar kasanı alıp git çünkü adamın dedikleri doğru olmayabilir, ama eğer güveniyorum diyorsan kasanı götürmeyebilirsin.
Zaten işlemcinin dahili GPU'sunu kullanmıyorum. Elimde anlık olarak laptop var ve kasam yok. Bilgisayar topluyorum anlık olarak. İlk parçam ekran kartı olacak.

Zaten işlemcinin dahili GPU'sunu kullanmıyorum. Elimde anlık olarak laptop var ve kasam yok. Bilgisayar topluyorum anlık olarak. İlk parçam ekran kartı olacak.
Bence satıcı adama söyleyip testleri gözünün önünde yapmasını rica et, çünkü bizde ilk ekran kartı alırken satıcı adam bizimle beraber testi yaptı.

Bence satıcı adama söyleyip testleri gözünün önünde yapmasını rica et, çünkü bizde ilk ekran kartı alırken satıcı adam bizimle beraber testi yaptı.
Zaten satıcı kişi bana "Mağazamıza gelip istediğiniz testi yapabilirsiniz" diyordu. Furmark dışında yapmam gereken başka bir test var mı?

Zaten satıcı kişi bana "Mağazamıza gelip istediğiniz testi yapabilirsiniz" diyordu. Furmark dışında yapmam gereken başka bir test var mı?
FurMark dışında yapacağın bir test yok fakat alacağın kasanın boyutu ve işlemcinin ekran kartıyla dar boğaz olmaması önemli. Aksi taktirde bilgisayarın son model olsa bile çok yavaş çalışacak ve istediğin performansı vermeyecek. Hatta bilgisayarın donma, kapanma ve yeniden başlaması gibi durumlarda söz konusu. İşlemciyi alırken ekran kartıyla uyumlu olup olmamasına dikkat et.

i5 2400 veya i5 3470 alacağım. GTX 550 ti'a yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…