Ekran kartı alırken dolandırılmak

N0rvecli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Türk Silahlı Kuvvetleri Uz. Çvş. Ad
Selamlar, maalesef sabah talihsiz bir olay yaşadım. Kısaca özetleyim:
Ben bilgisayar ekipmanları parçaları alıp satıyorum. Gözüme bir 3060 Ti kestirdim satıcı ile konuştum işte 6.300 yaparsan alabilirim diyerekten eleman tamam çekti konuştuk test vesaire attı, dikkat dağınıklığı nedeniyle testte “Ege Bey kartımızın testi” denmiş video ve ilan başkasına ait olduğu bariz belli oldu. Sakin kafayla bakınca sonra anlaştık kargo şubesine gidince fotoğraf atarsan ücreti de yollarım dedim yine sahte bir fotoğraf yolladı ve parayı maalesef göndermiş bulundum. Sonrası zaten belli gönderirken de açıklamaya “21.08.2025 tarihin de alınan Ventus 3X 3060 Ti ekran kartına ait ödeme” yazmıştım, her yerden engelledi şu an IBAN da muhtemelen açık IBAN veyahut dedesi gibi birine ait. Nasıl bir yol izlemeliyim?

2 durum olabilir, ortada satilan bir kart vardir, o karti almistir parasini sana odetmistir. Ya da bayağı dumduz tanidiginin IBAN'i ile seni dolandirmistir. İki durum icin de git sikayeti ol.

Açıklamaya yazdıysan ilk olarak şikayette bulunun açıklama yazdığınız için polis takibe alacaktır zaten kargo ile gelen kartta kargo kaydı yok paramı kurtarırsın. Geçmiş olsun bu arada

Arkadaşın söylediği gibi İBAN sahibi kiminse şikayeti bu kişiye karşı yapmalısınız. Haberi olmasına gerek yok, üzerine gittiğinizde ibanın sahibi suçlu durumuna düşecektir ve paranız ile avukat masraflarını hukuki süreçle alacağınız kişi de bu olacak. Bu kişi ben suçsuzum dese bile ibanın sahibi ve paranın akışının geçtiği kişi olarak bunu ödemekle yükümlü olacaktır. Ardından kendisi isterse hesabını izinsiz kullanan kişinin ardından giderek parasını geri alabilir. İBAN'ın sahibi dedesi vb. olsa bile dava açtığınızda emekli maaşına icra koydurup oradan paranızı geri alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…