Ekran Kartı Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Servisten aldığım bilgi doğrultusunda vga kablosu ile televizyona bağladım. Televizyonda bir sıkıntı görünmüyor. Sorun ekranda.
Garantisi devam ediyorsa gönderin servise ekranı mı değiştiriyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar :) Sorunun bulunduğuna sevindim bu arada.

Konu açmak istediğiniz başlığa bastıktan sonra sağ üst köşede yeni konu aç yazmaktadır.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    68,3 KB · Görüntüleme: 605
Ekran kartınızda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız şüphelendiğiniz durumu buraya yazarak veya yeni konu açarak yardım isteyebilirsiniz.
Abi iyi günler benim ekran kartımın dvi portu calışmıyor.Ben dvi vga dönüştürücüsüyle ekrana görüntü alıyordum. Bilgisayara virüs girdi ve virüsleri temizlemeden format windows 10 pro formatını attım.format bittiğinde ilk ekrana görüntü geldi ama kapatıp actığımda görüntü gelmemeye başladı. Bende dvi vga dönüştürücü arızalandı düşüncesiyle ilk önce hdmi portuyla televizyona taktım bilgisayarı televizyonda yani hdmi dan görüntü geldi ben monitör icin yeni bir dvi vga dönüştürücüsü aldım denedim ve yine ekran gelmedi bende en son careyi hdmi vga dönüştürücüsü almakta buldum. Sizce dvi portu neden görüntü vermiyor olabilir. Ekran kartım (asus gtx 750 ti)

Abi iyi günler benim ekran kartımın dvi portu calışmıyor.Ben dvi vga dönüştürücüsüyle ekrana görüntü alıyordum. Bilgisayara virüs girdi ve virüsleri temizlemeden format windows 10 pro formatını attım.format bittiğinde ilk ekrana görüntü geldi ama kapatıp actığımda görüntü gelmemeye başladı. Bende dvi vga dönüştürücü arızalandı düşüncesiyle ilk önce hdmi portuyla televizyona taktım bilgisayarı televizyonda yani hdmi dan görüntü geldi ben monitör icin yeni bir dvi vga dönüştürücüsü aldım denedim ve yine ekran gelmedi bende en son careyi hdmi vga dönüştürücüsü almakta buldum. Sizce dvi portu neden görüntü vermiyor olabilir. Ekran kartım (asus gtx 750 ti)
Arızalanmış veya darbe falan almış olabilir. Eğer garanti devam ediyorsa servisi arayıp sor, kartı göndermeni isterlerse gönder büyük ihtimal değiştirirler.

Arızalanmış veya darbe falan almış olabilir. Eğer garanti devam ediyorsa servisi arayıp sor, kartı göndermeni isterlerse gönder büyük ihtimal değiştirirler.
Abi ben biraz araştırdım. Format atmadan önce cayır cayır calışıyordu. Formar atmadan önce virüs temizlemesi yapılmazsa ana kartta veya ekran kartında kalıcı hasarlar oluşabiliyormuş. Dvi portu dışında hdmi display port fln calışıyor sence arızası virüsün bıraktığı kalıcı hasar olabilirmi. Sende araştırırsan sevinirim abi iyi günler.

Abi ben biraz araştırdım. Format atmadan önce cayır cayır calışıyordu. Formar atmadan önce virüs temizlemesi yapılmazsa ana kartta veya ekran kartında kalıcı hasarlar oluşabiliyormuş. Dvi portu dışında hdmi display port fln calışıyor sence arızası virüsün bıraktığı kalıcı hasar olabilirmi. Sende araştırırsan sevinirim abi iyi günler.
Format atmak dediğin şeyin ne olduğunu bildiğine emin misin? Format attığın diskteki her şey ama her şey silinir ve disk baştan biçimlendirilir. Ama senin anlatmaya çalıştığın şeyin Windows'u baştan yüklemek olduğunu biliyorum tabi. Konuya gelirsem formattan önce virüs taraması yapmazsan şu olur bu olur falan diye bir şey yok çünkü format atarken her şeyi zaten siliyorsun, ortada virüs diye bir şey kalmıyor. Birinin bilgisayarına donanımsal hasar bırakacak bir virüsü senin bilgisayarına bulaştırması için çok önemli bir şey falan yapman lazım, yoksa adam öyle bir virüsü neden amaçsız yere bulaştırsın? Yani virüsle falan alakası yok. Donanımsal bir arıza bu, yazılım arızası değil. Şu dönüştürücü kablo ile başka bir monitöre bağlamayı dene kartı. Eğer başka bir monitöre bağlarken de aynı sorun devam ediyor ise ekran kartının DVI girişine bir şey olmuş demektir. Eğer başka monitörde sorun çıkmazsa dönüştürücü ile, monitöründe bir sorun var demektir. Eğer sorun ekran kartında ise servisi ara, garantisi bitti ise yapacak bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı