Ekran kartı boşta 70 derece

cptkucuk

Hectopat
2-3 gün önce oyun açarken bir anda çıkan fan sesinden sonra ekran kartının 93'lere çıktığını görünce tüm oyunları silmiştim bilgisayardaki. Yeni ekran kartı alana kadar da oyun yüklemeyi de hiç düşünmüyorum ancak bugün yine bir bakayım dedim sıcaklığa, arkaplanda çalışan uygulama sadece sıcaklığı ölçüm uygulaması, cam ve sıcaklık 70 derece. Fan da çalışmıyor. Sizce sorun ne? Kartımı değiştirmek lazım. Yeni kart alana kadar oyunda oynamayı pek düşünmüyorum. Kısacası boşta 70 derece ekran kartı normal midir? Pek zararı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner yükleyip manuel olarak fanın hızını arttırmayı deneyin. Dönüp dönmediğini belirtin sonra da. Fan dönmüyorsa bağlantısını kontrol edin. Ses çıkarıyorsa bir kabloya değiyor olabilir ona da bakabilirsiniz. Fanın sıkıntılı olduğunu düşünüyorsanız uyan başka bir tane ile değiştirmeniz mümkün.

Macunu değiştirmekle başlayabilirsiniz işe.

Fan şuan 70 derecede ve çalışmıyor. 2 gün önce cities skylines oynarken 93 derecelere çıktı o sıra çalışıyordu ancak aşırı düzeyde ses çıkararak dönüyordu ondan sonrada sildim ne var ne yok. Sanırım fanda bir sıkıntı var
O GPU'ya kendi fanını bile bulmanıza gerek yok, herhangi bir fan bulup yapıştırın. Güzelce tozlarından arındırıp termal macun temizliği yapın.Gayet güzel idare eder.

Önerileriniz için çok çok teşekkürler.Msi afterburner yükleyip ekran kartının fanını çalıştırdım.Öncede belirttiğim gibi kart 70 derecedeyken fan çalışmıyordu.Şimdi 55 e kadar düştü. Bir kaç gün içerisindede termal macunu yenileyeceğim. Ancak bu gibi konularda pek bir bilgim yok. Macunu kendim sağlam bir şey alıp bilgisayarcıya sürdürteyim diyorum. Böyle yapsam pek bir sorun olur mu?

Önerileriniz için çok çok teşekkürler.Msi afterburner yükleyip ekran kartının fanını çalıştırdım.Öncede belirttiğim gibi kart 70 derecedeyken fan çalışmıyordu.Şimdi 55 e kadar düştü. Bir kaç gün içerisindede termal macunu yenileyeceğim. Ancak bu gibi konularda pek bir bilgim yok. Macunu kendim sağlam bir şey alıp bilgisayarcıya sürdürteyim diyorum. Böyle yapsam pek bir sorun olur mu?
Boșver. Kendinde halledebilirsin. Hem senin için bir deneyim olur daha sonra da yaparsın.
Macun sürmek o kadar da zor bir șey değil.
Technopat denilen bir kanal var, orada zibilyon tane macun sürme videosu mevcut. Oradan bakıp uygulayabilirsin. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı