Çözüldü Ekran kartı değişimi sonrası sistem çalışıyor ama görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FutureLight

Hectopat
RAM
2x8 3200 MHz
Ekran kartı
Rx 580 8gb
Anakart
B450m s2h
İşlemci
1600 af
Öncelikle çok çıkmaza girdiğim bir sorun ile karşı karşıya kaldım. GTX 1050'den RX 580'e geçiş sonrası hiçbir türlü görüntü alamadım, sistem çalışıyor, ekipmanlara dahil güç gidiyor ama görüntü yok. Aklınıza ilk ekran kartı problemi geldiyse söyleyeyim sahibi kartın çalışıp görüntü verdiğine dair videolu kanıt var mining falan da görmemiş gayet temiz kart. Güç kaynağım (Cooler Master MPW-5002-acabw) 12V'dan 38a veriyor mantıkken yetmesi lazım.
Denediklerim arasında;

-Başka görüntü kablosu ve karttaki başka porta takmayı demedim.
-Ekran kartını ve PCI-e kablosunu tak-çıkar yapmayı denedim.
-Statik elektriğe her zaman dikkat ettim, anakarta da zarar vermedim.
-Tek tek RAM'leri tak-çıkar yapmayı denedim, oksitlenme görmedim.
-BIOS pilini çıkar-tak 10 dakika beklemeyi denedim.
-Hiçbir kabloda gevşeklik görmedim.
-Temizlik yapmadım sistem eski bıraktığım gibiydi.
-Ekran kartının fanları sorunsuz dönüyor.
-Monitor menüsünden input çıkışını doğru seçtim, ama nafile.

Sistem;
XFX RX 580 8 GB.
1600 AF.
B450M S2H.
870 EVO.
Cooler Master MPW-5002-acabw 500W +80

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Önceki ekran kartınızın driverini silmeniz lazımdı.

Şimdilik yapabileceğim bildiğiniz hiçbir yol yok değil mi illa NVIDIA kart takılıp silinmesi lazım. Ayrıca BIOS'ta dahil görüntü alamamamın sebebi gerçekten sürücü mü, en azından BIOS'ta görüntü alabileceğimi sanıyordum.

Sorunu tek başıma çözdüm belki birisinin işine yarar. Kullandığım XFX RX 580 kartımda fotoğraftaki gibi bir switch varmış. Bunu sola ittirdiğim zaman görüntü alabildim fakat sanki ekran kartı bozukmuş gibiydi renkler. İlk aklıma gelen şey güvenli moda alıp eski sürücüyü silmek oldu. Sonra yeni sürücü kurulduğu zaman her şey normale döndü. Böylece diğer hiçbir parçamda bir sorun olmadığını öğrendim.

a-switch-on-my-rx-580-v0-g95lhew8vflb1.jpg
Gigabyte anakartlardaki Secure boot ve UEFI olmayan ekran kartları ile alakalı bir problem vardı. Bununla ilgili olabilir belki. Secure boot kapatıp dener misiniz BIOS'a erişim sağlayabiliyorsanız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte anakartlardaki Secure Boot ve UEFI olmayan ekran kartları ile alakalı bir problem vardı. Bununla ilgili olabilir belki. Secure Boot kapatıp dener misiniz BIOS'a erişim sağlayabiliyorsanız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS'ta dahil görüntü yok.

Öncelikle çok çıkmaza girdiğim bir sorun ile karşı karşıya kaldım. GTX 1050'den RX 580'e geçiş sonrası hiçbir türlü görüntü alamadım, sistem çalışıyor, ekipmanlara dahil güç gidiyor ama görüntü yok. Aklınıza ilk ekran kartı problemi geldiyse söyleyeyim sahibi kartın çalışıp görüntü verdiğine dair videolu kanıt var mining falan da görmemiş gayet temiz kart. Güç kaynağım (Cooler Master MPW-5002-acabw) 12V'dan 38a veriyor mantıkken yetmesi lazım.
Denediklerim arasında;

Sistem;
XFX RX 580 8 GB.
1600 AF.
B450M S2H.
870 EVO.

Farklı bir ekran kartı ile sistemi açmayı deneyin. BIOS'a erişebilirseniz BIOS'tan CSM aktif edin.

Denediklerim arasında;

Sistem;
XFX RX 580 8 GB.
1600 AF.
B450M S2H.
870 EVO.

DDU ile önceki ekran kartının sürücülerini sildiniz mi?

DDU ile önceki ekran kartının sürücülerini sildiniz mi?

Hayır silmemiştim, elimde başka ekran kartı yok sanırım bilgisayarcıya vermem lazım.

Gigabyte anakartlardaki Secure Boot ve UEFI olmayan ekran kartları ile alakalı bir problem vardı. Bununla ilgili olabilir belki. Secure Boot kapatıp dener misiniz BIOS'a erişim sağlayabiliyorsanız.

Anakartın BIOS sürümünü hatırlıyorum F63a kuruluydu ondan mı alakalıdır? Gerçi RX 580 UEFI destekliyor olması lazım.

Son düzenleme:
Hayır silmemiştim, elimde başka ekran kartı yok sanırım bilgisayarcıya vermem lazım.

Anakartın BIOS sürümünü hatırlıyorum F63a kuruluydu ondan mı alakalıdır? Gerçi RX 580 UEFI destekliyor olması lazım.

Şimdilik yapabileceğim bildiğiniz hiçbir yol yok değil mi illa NVIDIA kart takılıp silinmesi lazım. Ayrıca BIOS'ta dahil görüntü alamamamın sebebi gerçekten sürücü mü, en azından BIOS'ta görüntü alabileceğimi sanıyordum.

Sorunu tek başıma çözdüm belki birisinin işine yarar. Kullandığım XFX RX 580 kartımda fotoğraftaki gibi bir switch varmış. Bunu sola ittirdiğim zaman görüntü alabildim fakat sanki ekran kartı bozukmuş gibiydi renkler. İlk aklıma gelen şey güvenli moda alıp eski sürücüyü silmek oldu. Sonra yeni sürücü kurulduğu zaman her şey normale döndü. Böylece diğer hiçbir parçamda bir sorun olmadığını öğrendim.

a-switch-on-my-rx-580-v0-g95lhew8vflb1.jpg

Son düzenleme:
Çözüm
Evet ama mining yapılırken daha çok kazım yapması için özel BIOS kurulmuş olabileceğini düşünmüştüm.
Yine aynı şeyi düşünüyorum. Çift modu var bu ekran kartının, silent ve performans. Birine bence modlu BIOS atılmış, ondan düzgün çalışmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı