Ekran kartı fanı 1 saniye çalışıp duruyor ve görüntü gelmiyor

@kmlyldz
Şu anda alıntı yapamıyorum, neden trolleyeyim?
Kardeşim, herhalde chipset ısıtma ve lehim olarak hiçbir şey anlamıyorsun. İnternete bak fırınlama yöntemi diye, anlarsın.
2 yıldır, bilgisayar bölümü okuyorum, babam 22 senelik bilgisayar şirketi patronu, fırsat buldukça gider bakarım ve bilgisayar ile ilgili hiç bir şeyi yeni üye olan birinden öğrenemem.
 
Ekran kartı fanı çalışıp duruyor ve sistem kapanıyor mu? Kapanıyor ise kısa devre vardır, eğer görüntü gelmiyor ise temassızlık olabilir. Kartı sök, sokete üfle ve tozunu al ardından kartı geri tak.
 
Düzgün oturtuğundan emin ol, çıkart ekran kartını bi' tozunu al. Sonra düzgünce yerine oturduğunda dikkat et.
Bunları yaptıktan sonra, marşa baş.
 
Kardeşim, herhalde chipset ısıtma ve lehim olarak hiçbir şey anlamıyorsun. İnternete bak fırınlama yöntemi diye, anlarsın.
Fırınlama yöntemi görüntü vermeyen karttan ziyade görüntüsü bozuk kartlarda kullanılmalı, sadece çipi ısıtmak gerekirken tüm kartı ısıtıp zarar verebilirsiniz. Değerli bir kartınız var ise Reballing yapılmalı.
 
Evet ekran kartı çalışmıyor galiba, diğer donanımlar çalışıyor gibi. Sistem kapanmıyor. Sistem açık da görüntü yok işte.

Güncelleme: Arkadaşlar ekran kartını 3-4 kez tak çıkar yaptım, vidaladım falan. Hala aynı. Yardımcı olur musunuz lütfen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı