Ekran kartı fanı dönmüyor

Abiler selam.
ASRock B450 anakart var.
Geçen ay aldım 8-10 gün kullandim. Daha sonra önce anakart logosunda kaldı ekran ardından ekran kartı fanim dönmeyip görüntü vermedi.
Servise verdim Vatan'dan almıştım. BIOS guncelleyip görüntü aldıklarını soylediler. Ben ayni ekran kartını arkadasima verdim kendi sisteminde oyununu oynadı. Simdi anakartimda yine fanı dönmüyor. Ayni PSU ayni ekran kartını eski anakartta kullandım ekran kartını görmüştü. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının fabının bağlı olduğu kablolarını sök.

Biraz bekle tak.

Düzelmezse fanları döndür bir sıkışıklılık olursa sorun mekaniktir.

Hiç görüntü gelmiyorsa sorun ekrandada olabilir.

IMG_20250117_235829.jpg

Bu sanırım çıkardım bekliyorum.
Ekrandan olacağını sanmam TV dende denedim görüntü gelmedi. Eger olmazsa artık yarın Kadıköy vatana götüreceğim bu sefer ilk goturdugum yerdeki adamla kavga edecekdik.

Eki Görüntüle 2400285

Bu sanırım çıkardım bekliyorum.
Ekrandan olacağını sanmam TV dende denedim görüntü gelmedi. Eger olmazsa artık yarın Kadıköy vatana götüreceğim bu sefer ilk goturdugum yerdeki adamla kavga edecekdik.

O zaman büyük ihtimalle mekanik internetten almanı öneririm daha ucuza istediğin fan, ekran kartı falan epeyde zaten en ucuz yerde gözüküyor aldığın fanıda iade et ya da teknik servise götür ben yenisini almanı öneririm ileride sorun çıkmasın diye.

Merhaba dostum çoğu ekran kartında akıllı fan sistemi var boştayken fanları çevirmez oyun içinde veya bilgisayarı zorladığın zamanda dönmüyor mu?

O zaman büyük ihtimalle mekanik internetten almanı öneririm daha ucuza istediğin fan, ekran kartı falan epeyde zaten en ucuz yerde gözüküyor aldığın fanıda iade et ya da teknik servise götür ben yenisini almanı öneririm ileride sorun çıkmasın diye.

Hocam fan nedenki ekran kartının orijinal fani.

IMG_20250118_001734.jpg

Bu resimde eski i5 sistemin az önce BIOS ekranında falan işlemci ve RAM'i de gördüm goruntuyu aldım ekran kartida calisiyor.

Merhaba dostum çoğu ekran kartında akıllı fan sistemi var boştayken fanları çevirmez oyun içinde veya bilgisayarı zorladığın zamanda dönmüyor mu?

Sistem acilmiyor ki test edeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı