Ekran kartı fanı son hızda dönüyor ve görüntü vermiyor

SalihReizz

Centipat
Katılım
19 Haziran 2022
Mesajlar
218
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba,
HD 6790 ekran kartına sahibim. Bu ekran kartını 2 ay önce ikinci el olarak almıştım. Ekran kartını ilk olarak 350W bir PSU ile denedim, fanı son hızda dönüyor ve görüntü vermiyordu. Ekran katında 2 adet 6 pin güç girişi var. 1 tanesi PSU'nun kendi kablosu ile diğeri dönüştürücü ile bağlıydı. Sonra öğrendimki, ekran kartı için en az 450W bir PSU gerekiyormuş. Ve ekran kartı 2 ay boyunca boşta bekledi. İkinci el yeni sistem topladım. Topladığım sistemin kasasında FSP Hydro 700W PSU bulunuyor.

Ekran kartını bir de bu kasada test ettim. Sonuç yine aynı, fanı son hızda dönüyor ve görüntü gelmiyordu. Uzun süre kullanılmadığı için oksitlenmiştir dedim, PCI pinlerini silgi ile silip öyle denedim. Ama sonuçta değişiklik yok. Bir sefer 2 adet güç girişi de PSU'nun kendi kablosuyla bağlıydı. Bu görüntü alma işlemini yaparken HDMI kablosu ile bağlıydı. Sizce HDMI girişi arızalı olabilir mi? Veya başka bir çözüm öneriniz varsa, desteğinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam ekran kartını test yapmadan mı aldınız?
Hocam ilk ikinci el aldığım ürün buydu. Ve elden aldım. Evet bende hata bulunuyor, test edip almalıydım. Tamam dolandırıldım desem, adama bu konu hakkında mesaj yazdığımda halen dönüt atıyor ve yardımcı olmaya çalışıyor. Neyse olan olmuş, konuya dönelim. Sizce kart arızalı mı? Arızalı ise arızasının ne olduğunu nasıl öğrenebilirim?
 
Hocam BenchMark testlerine bakın.
Hocam o nasıl oluyor yardımcı olur musunuz?
Veya bilgisayarcıya götürsem arızasının ne olduğunu tespit edebilir mi?

Veya eski ekran kartım takılı, GT220. Onun sürücüsü ekran kartının çalışmasını engelliyor olabilir mi? Sürücüyü silip denesem, çalışma ihtimali var mıdır? Tamam ekran kartı arızalı desem, anakart ötmez miydi?
 
Son düzenleme:
Hocam o nasıl oluyor yardımcı olur musunuz?
Veya bilgisayarcıya götürsem arızasının ne olduğunu tespit edebilir mi?

Veya eski ekran kartım takılı, GT220. Onun sürücüsü ekran kartının çalışmasını engelliyor olabilir mi? Sürücüyü silip denesem, çalışma ihtimali var mıdır? Tamam ekran kartı arızalı desem, anakart ötmez miydi?
Ekran kartı yansaydı Anakart bozulurdu. Sürücülerle alakası olabilir belki deneyebilirsiniz. Benchmark testi şöyle yapılıyor.

Fakat sizin ekran kartınız görüntü vermiyor. O yüzden en yakın tamirciye götürün.
 
Merhaba tekrardan,
bu sefer eski ekran kartının sürücülerini de silip ekran kartını birde öyle denedim. Sürücüleri silerken, DDU programını kullandım. Ekran kartını tekrar test ettiğimde gene aynı sonuç, fanı son hızda dönüyor ve görüntü vermiyor. Bende ekran kartının içini açtım ve belki de içinden bir müdahele yapmam gerektiğini düşündüm. İçini açtığımda DVI girişinin arkasında bir siyahlık farkettim. Aşağıda fotoğrafı mevcut. Birde ekran kartının içini temizleyip termal macun değişikliği yapıp öyle test ettim ama sonuçta değişiklik yok. Bu karartının sebebini bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Veya başka bir çözüm öneriniz varsa yazabilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler.
Konu halen günceldir.
IMG-20220919-WA0000.jpg
IMG-20220919-WA0001~2.jpg
 
Peki kartın arızası nedir sizce? Kurtarılma ihtimali var mı?
O kararan yer arıza ise PCB gitmiş olabilir. Tamir edilme olasılığı var büyük ihtimalle ama siz yapamazsınız. Tamirci şart, bilgisayarcı değilde elektrikçi tarzı.
 

Geri
Yukarı