Ekran kartı fanı üzerindeki jelatin sökülmezse sorun olur mu?

Arkadaşlar merhaba. Yeni ekran kartı aldım. Kartın arka ve ön tarafta bulunan jelatinini söktüm. Fakat fan üzerinde bulunan jelatini sökmeyi unuttum. Isınan bir kart değil. Boşta fanlar dönmediği halde 40 derece oldu. FurMark testi yaptım onda ise maksimum 69 dereceyi gördü ve fanlar %32 ile dönüyordu. Herhangi bir sorun olur mu? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Jelatini sökmek konuyu açmaktan daha kısa sürerdi aslında :D
Ekran kartının üst plakası alt tarafa göre çok daha fazla ısınır. Altta olduğu için çok sorun oluşturmaz kısa dönemde ancak belli süre sonra ısıdan dolayı kendini salar ve büzülür. O sırada çalışan fanın arasına girebilir. Uzun vadede gereksiz risk.

Jelatini sökmek konuyu açmaktan daha kısa sürerdi aslında :D
Ekran kartının üst plakası alt tarafa göre çok daha fazla ısınır. Altta olduğu için çok sorun oluşturmaz kısa dönemde ancak belli süre sonra ısıdan dolayı kendini salar ve büzülür. O sırada çalışan fanın arasına girebilir. Uzun vadede gereksiz risk.

Hocam XFX öyle bir jelatin yapmış ki ön ve arkayı zor söktüm, fanları da unuttum üşendim şimdi :D XFX ambleminin olduğu jelatin duruyor sadece.

Dosya Ekleri

• 20230411_171246.jpg
    20230411_171246.jpg
    171,5 KB · Görüntüleme: 128

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı