Ekran kartı fanının çalışıp durmasının bir zararı var mıdır?

zafer_kayaa

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Ressamı.
Merhaba, RX 570 ekran kartım var. 50 derecelerde fanı aktif ediyor ve 45 derecelere çekip fanı durduruyor. Tekrar 50'ye çıktığında aynı süreç devam ediyor. Masaüstünde günlük takılırken bu durum söz konusu, oyun aktifken Allah ne verdiyse çalışmakta. Sorum şu bu fanını durdurup çalıştırması uzun vadede bir yıpranma veya arızaya sebebiyet verir mi?

Merhaba, RX 570 ekran kartım var. 50 derecelerde fanı aktif ediyor ve 45 derecelere çekip fanı durduruyor. Tekrar 50'ye çıktığında aynı süreç devam ediyor. Masaüstünde günlük takılırken bu durum söz konusu, oyun aktifken Allah ne verdiyse çalışmakta. Sorum şu bu fanını durdurup çalıştırması uzun vadede bir yıpranma veya arızaya sebebiyet verir mi?
Ekran kartlarında default olan bir ayardır. Dilerseniz Msi After Burner indirirerek sabitleyebilirsiniz.
Bir zararı yok.

Varsayılan ayar o, fanları korumak için ve sessiz olması için kart boşsa fanları kapatıyor.

Ekran kartlarında default olan bir ayardır. Dilerseniz MSI Afterburner indirirerek sabitleyebilirsiniz.
Bir zararı yok.

Evet kartın kendisinde olan bir özellik olduğunu biliyorum. Bana mantıklı gelende zaten gereksiz ise fanın çalışmaması yönünde. Ama düşüncem çalışıp durdurması kendini, sürekli devam eden bir süreci izledğinde arıza söz konusu olup olmayacağı yönünde.

Evet kartın kendisinde olan bir özellik olduğunu biliyorum. Bana mantıklı gelende zaten gereksiz ise fanın çalışmaması yönünde. Ama düşüncem çalışıp durdurması kendini, sürekli devam eden bir süreci izledğinde arıza söz konusu olup olmayacağı yönünde.

Hocam hiç merak etmeyin bozulmaz ama stabil çalışmasını istiyorsanız MSI Afterburner indirip fan ayarlarını manuel yapmak size fan ayarı 50-60 öneririm kartınız serin çalışır.

Hiçbir sorun olmaz hatta arkadaşların dediği fanı her zaman aktif ederseniz fanlar aynı hasarı alır yani hiçbir sorun olmaz.

Ekran Kartları ona göre tasarlanmış bir şeydir yük altında veya fazla derece olduğunda belirli bir derecede çalıştığı için kapanıp açılıyor olabilir zararı yoktur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı