Ekran kartı fiyat saçmalığı

Global anlamda bir kriz var doğru. Kabul. Fakat burası Türkiye. Evet yanlış duymadınız ayrıca Türkiye'ye hoş geldiniz. Olmayan sisteme, düzene ve nicelerine rağmen iyi çabalıyoruz. Her şey gibi bununda suyunu çıkarmayı başardık. Bilirsiniz abartmayı severiz millet olarak. Kim kimi nerede denk gelirse.. Valla helal olsun. Tek kelimeyle mükemmel bir toplum. Bence bu kadarı yetmez bir çok ama çok fazlasını hak ediyoruz. Bu mücadele ile de çok geçmez o rütbelere ulaşırız.
 
Miningcilerin stoklara çökmesi yetmiyormuş gibi mining yapmayan adam da miningcilere çakarım diye sürekli stok takip ediyor. Piyasada sıfır karttan çok kutusu açılmamış, faturalı diye stok fiyatlarının üzerinde satılan ikinci el kartlar var. Ben anlamıyorum bu işi, borsa hesabı coin alıp satan kazanıyor, fahiş fiyattan kart alıp mining yapan kazanıyor. Sıfır kartı satın alıp 500 lira, 1000 lira fazlaya miningciye satan kazanıyor. Herkesin deli gibi kazandığı bir ortamda kimsenin kaybetmiyor oluşunu zerre anlayamıyorum. Şimdi bu miningciler sırtını oyun oynamak isteyen tüketiciye dayamış vaziyette. Hepsinin çıkış planı pörsümüş kartları aldığı fiyatın belki bi tık altına oyunculara satıp son bi kez paraya koymak ama o iş öyle olmayacak. Kahvehane işleten hüseyin emminin bile rigi var. Düşüş piyasasında oluşacak ikinci el kart arzı fiyatı komik seviyelere düşürecek. Ha ben o zaman da pörsümüş kartlarınızı almayacağım. bu fiyatların bu kadar yükselmesinin sebebi herkesin çıkış planı için tasarladığı 5'e aldığım kartı gamerlara 4'e okuturum planına güvenmesi. Yoksa miningcinin stok fiyatı 3500 lira olan karta 5000'i verirken canından can eksilir. Biliyorum bu adamları.
 
Hocam valla hiç tarzım değildir bu tür konuşma ama cidden sinir etti yani adamı tüm foruma kendini rezil etti zaten. Salla ceza alacağım ama yapacak bir şey yok.
En son kendimi rezil etmiştim :) Eylül ayındayız stokların yavaş yavaş geldiğinin ve fiyatların farkındasındır umarım. Kasımda bekliyordun beni buraya eylülde başladı stoklar, nisanda yakıp yıktın ortalığını :) Kasımda burada ol kaybolma sakın stokları beraber sayarız :) :)
 
En son kendimi rezil etmiştim :) Eylül ayındayız stokların yavaş yavaş geldiğinin ve fiyatların farkındasındır umarım. Kasımda bekliyordun beni buraya eylülde başladı stoklar, nisanda yakıp yıktın ortalığını :) Kasımda burada ol kaybolma sakın stokları beraber sayarız :) :)
Çok basit bir örnek verip seni göz ardı edeyim ben. Uğraşmaya değecek birisi değilsin, o zaman niye göz ardı etmemişim bilmiyorum.

Arkadaşın dediği kartı ele alalım. MSI RX 5500 XT Mech, şu anda hala vatanda stoku yok ve fiyat olarak 2 katına çıkmış. :D 10 tane 1650 geldi diye stok sorunu düzelmiş oluyor galiba. Her neyse boşsun, çok gizli mahalle internet kafesinde çalışan arkadaşım görüşmek üzere.

(Bu mesajı cevaplamana gerek yok, zaten görmeyeceğim yazdığını. :) )
 

Yeni konular

Geri
Yukarı